Δεν ανοίγουν τα φροντιστήρια

Δεν ανοίγουν τα φροντιστήρια

«Τα φροντιστήρια είναι έτοιμα να ανοίξουν», αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης. Ο ίδιος ζητά ότι όταν ανοίξουν, οι ιδιώτες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση -μαζικό εμβολιασμό και Self Test- με τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

«Στενάχωρο γεγονός» χαρακτηρίζει στο GRTimes την εξαίρεση των φροντιστηρίων από τους κλάδους που ανοίγουν την Δευτέρα 19 Απριλίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης. Παράλληλα όμως τονίζει ότι «τα δικά μας συμφέροντα δεν υπερέχουν της δημόσιας υγείας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι όταν ανοίξουμε θα έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων».

«Είναι όλα έτοιμα για να ανοίξουμε. Υπάρχει ανυπομονησία τόσο από τους εκπαιδευτικούς μας, όσο και από τους μαθητές μας, διότι, κακά τα ψέματα, στο φροντιστήριο γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, ειδικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ελπίζουμε όταν ανοίξουμε να προστατευτούμε με τον ίδιο τρόπο με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς. O κορωνοϊός δεν κοιτάει αν κάποιος είναι ιδιώτης ή δημόσιος λειτουργός. Επομένως ευελπιστούμε να εμβολιαστούμε όλοι, και να δικαιούμαστε τα Self Test», αναφέρει.

Τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια: «Σαν να είναι το μάθημα δια ζώσης»

Ο ίδιος εκτιμά ότι η τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια, «δεν έχει καμία σχέση με τα σχολεία».

«Σε εμάς είναι διαφορετικά. Η τηλεκπαίδευση περπατάει. Έχει μεγάλη σημασία με ποιο μέσο παρέχεται η τηλεκπαίδευση. Δεν έχουμε απλά ένα κανάλι εικόνας και φωνής. Παρέχουμε διαδραστικό πίνακα, όλοι οι καθηγητές έχουν γραφίδες και στο τέλος δίνεται ένα PDF με όλες τις απαραίτητες σημειώσεις, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται ο μαθητής να γράφει παράλληλα με την παράδοση. Μπορώ να πω ότι η διάδραση υπάρχει σε τέτοιο βαθμό, που είναι σαν να είναι το μάθημα δια ζώσης», περιγράφει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ