Δεν κάνει πίσω ο Μητροπολίτης Δράμας για το “αντάρτικο” των ιερέων

Δεν κάνει πίσω ο Μητροπολίτης Δράμας για το “αντάρτικο” των ιερέων

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόθεση που εκδήλωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος να καταγγείλει στον εισαγγελέα αρκετούς ιερείς της Μητρόπολης που δεν ακολούθησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για την τελετή της Ανάστασης.

Το GRTimes επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Δράμας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, Παύλο, ο οποίος όμως δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στάθηκε σε όσα είπε χθες στο περιθώριο της διαδικασίας του εμβολιασμού του και πρόσθεσε ότι δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τον εισαγγελέα προκειμένου να καταγγείλει και επίσημα τα όσα δήλωσε.

«Αυτή -όπως γνωρίζετε – δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται στο πόδι. Θα γίνει όμως» ανέφερε ο Μητροπολίτης Παύλος στο GRTimes και στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει άλλες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Θυμίζουμε ότι στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης τόνισε μεταξύ άλλων χθες ότι «θα επισκεφθώ και την Εισαγγελία της Δράμας να δώσω τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθενείας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου. Γιατί έτσι όπως είπαμε θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος 6 ιερέων που έκαναν Ανάσταση τα μεσάνυχτα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ