Δεν μεταδίδει στίγμα το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Cesme

Δεν μεταδίδει στίγμα το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Cesme

Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η θέση του ωκεανογραφικού πλοίου TCG Çeşme (A-599), για το οποίο έχει εκδοθεί παράνομη τουρκική Navtex ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο.

Το τουρκικό υδρογραφικό απέπλευσε χθες το πρωί από την Κωνσταντινούπολη, εξήλθε από τα Στενά των Δαρδανελίων και κατευθύνθηκε προς το Αιγαίο Πέλαγος, στα ανοιχτά της Ίμβρο. Πρόκειται για ένα παλιό πλοίο, το οποίο κινείται με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς ωστόσο να μεταδίδει στίγμα στις σελίδες γεωγραφικού εντοπισμού, όπως το Marine Traffick, ενώ δεν είναι γνωστό αν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πολεμικό τουρκικό πλοίο.

Η τουρκική Navtex θα έχει διάρκεια από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Πρόκειται για έρευνες που πραγματοποιηθούν σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου.

Η ελληνική πρεσβεία απάντησε στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX με προφορικό διάβημα στην Άγκυρα.  Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, το διάβημα παραδόθηκε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική NAVTEX αφορά διεθνή ύδατα, το ελληνικό διάβημα την καταγγέλλει ως άκυρη και παράνομη καθώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει εξουσιοδότηση να εκδίδει NAVTEX για αυτή την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταραντίλης: Αχρείαστη ενέργεια το Τσεσμέ, που δεν βοηθάει το θετικό κλίμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top