Δένδιας από Κάιρο: Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου

Δένδιας από Κάιρο: Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αραβικού Συνδέσμου

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Αραβικό Σύνδεσμο υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπογραφή μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που δείχνει τον ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας, η οποία θεωρείται ως σημαντικός, αποτελεσματικός παίκτης στην περιφερειακή σκακιέρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια με τον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit βρέθηκαν «οι στενοί δεσμοί Ελλάδας & Αραβικού Kόσμου & η οικοδόμηση στενότερων δεσμών συνεργασίας με στόχο την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων & την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου», όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τη Δευτέρα, χάρη στην πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαν προσκληθεί στην Ε.Ε. οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και του Ισραήλ, οι οποίοι ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Τουρκία.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top