Δερετζής: Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν λαϊκές αγορές, ούτε ελληνικά προϊόντα

Δερετζής: Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν λαϊκές αγορές, ούτε ελληνικά προϊόντα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενδέχεται να προχωρήσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών. Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές πρόκειται να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους το λιγότερο σε πέντε χρόνια.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών, καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, ‘Άγγελος Δερετζής, η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, “αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο”.

“Θα εξαφανιστούν τα ελληνικά προϊόντα”

Ο κ. Δερετζής εξηγεί, ότι το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εταιρειών σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές και στις δημοπρασίες των πάγκων, πρόκειται να αφήσει άνεργους τους πωλητές και τους παραγωγούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των “μεγάλων”.

“Ένα είναι αυτό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι εκσυγχρονισμός το να θέλεις να κάνεις όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες. Σήμερα, για να γίνεις επαγγελματίας, χρειάζεται μία προκήρυξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πληροίς συγκεκριμένα κριτήρια. Στο νέο σχέδιο νόμου, προβλέπεται ότι μπορείς να γίνεις με μία απλή αίτηση. Το αποτέλεσμα αυτού; Κανείς δεν θα επιλέξει να είναι παραγωγός. Όλοι θα στρέφονται στη λαχαναγορά και το αποτέλεσμα θα είναι η εξαφάνιση των ελληνικών προϊόντων”, εξηγεί, ενώ προσθέτει: “Επίσης το νέο σχέδιο νόμου, αφήνει έξω τις επιτροπές. Εμείς άρα, δεν θα εκπροσωπούμαστε πουθενά”.

Έρχονται απεργίες και κινητοποιήσεις 

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών πρόκειται να συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν από κοινού τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις τους.

“Όλα είναι στο πρόγραμμα. Θα συζητήσουμε με όλους τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες και θα εξετάσουμε αν θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο κλάδος και δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα”, διαμηνύει ο κ. Δερετζής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δερετζής: Απαράδεκτο να επιτρέπονται οι λαϊκές μόνο στην Αττική τα ΣΚ – Συνάντηση αύριο με Αδ. Γεωργιάδη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top