Δερμιτζάκης: Τα μέτρα πρέπει να διαρκέσουν ως το Φλεβάρη

Δερμιτζάκης: Τα μέτρα πρέπει να διαρκέσουν ως το Φλεβάρη

«Καμπανάκι» για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο (31/10) προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού και να μην οδηγηθούμε στην ανάγκη ενός γενικευμένου lockdown τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια 3 με 4 μήνες.

Ειδικότερα, όσον αφορά την διάρκεια των μέτρων, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, κ Δερμιτζάκης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αρθούν συνολικά. «Πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον έως το τέλος Φλεβάρη αλλά με αυξομειώσεις. Τα σημαντικότερα μέτρα που θα πρέπει να διατηρηθούν είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμός στις μετακινήσεις και ο αυστηρός έλεγχος στην εστίαση προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις όταν ανοίξει ξανά», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αναμένεται να πιέσει το σύστημα υγείας. Ακόμα δεν έχουμε δει την πίεση αυτή. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες θα αφήσουν το αποτύπωμά τους (σε νοσηλευόμενους και διασωλήνωμένους) το επόμενο διάστημα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ