Δεύτερη φορά Πανελλαδικές με εξέταση μαθήματος που δεν διδάχτηκε πέρσι στα σχολεία!

Δεύτερη φορά Πανελλαδικές με εξέταση μαθήματος που δεν διδάχτηκε πέρσι στα σχολεία!

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη συνθήκη κινδυνεύουν να βρεθούν οι μαθητές που έδωσαν πέρσι Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε κάποια σχολή και θα επιχειρήσουν ξανά φέτος. Η συνθήκη αυτή που καταγγέλθηκε και από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, αφορά την κατάργηση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας και την επαναφορά των Λατινικών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι μαθητές επιχειρήσουν να δώσουν για δεύτερη φορά Πανελλαδικές, θα κληθούν να εξεταστούν σε ένα μάθημα που δε διδάχτηκαν ποτέ στο σχολείο! Δηλαδή τα Λατινικά που επανήλθαν φέτος.

«Τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και δεν κατάφεραν να περάσουν κάπου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξαναδώσουν φέτος, θα πρέπει να εξεταστούν στα Λατινικά, τα οποία δεν υπήρχαν ως μάθημα πέρσι και όχι στην Κοινωνιολογία η οποία καταργήθηκε από την νυν κυβέρνηση» σημειώνει στο GRTimes, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Προσθέτει δε, ότι «το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο από τη στιγμή που τα Λατινικά ξεκινήσαν φέτος να διδάσκονται από την Β’ Λυκείου, γεγονός που σημαίνει πως όσα παιδιά θα κληθούν φέτος να εξεταστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε να «τρέξουν» για να προλάβουν να διδαχθούν μία ύλη που δεν διδάχτηκαν μέχρι σήμερα. Και αν σκεφτούμε ότι σε αυτές τις εξετάσεις που πέρασαν η ύλη ήταν μειωμένη λόγω της πανδημίας, φανταστείτε τι προσπάθεια πρέπει να καταβάλουν τα παιδιά μέχρι την διεξαγωγή των εξετάσεων».

«Εμείς θέλουμε, αυτή η διαδικασία να κινείται ισότιμα για όλα τα παιδιά. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα πρέπει να δει άμεσα το ζήτημα και να δώσει το δικαίωμα στους μαθητές να εξεταστούν στην κοινωνιολογία την οποία και διδάχθηκαν. Εδώ είμαστε και θα περιμένουμε» συμπληρώνει ο κ. Κοκονάς.

Τι έχει συμβεί στο παρελθόν με την Κοινωνιολογία

Επιπλέον σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «οι περισσότεροι γονείς και μαθητές θεωρούσαν δεδομένο ότι θα δοθεί η δυνατότητα εξέτασης στο μάθημα της Κοινωνιολογίας, όπως είθισται. Να τονιστεί, εξάλλου, ότι και στο παρελθόν, όταν το μάθημα της Κοινωνιολογίας είχε αντικατασταθεί από την Πολιτική Οικονομία, αλλά κι όταν στη συνέχεια καθιερώθηκε η διδασκαλία του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» οι απόφοιτοι διατηρούσαν το δικαίωμα εξέτασης στο μάθημα το οποίο είχαν διδαχθεί στη Γ’ Λυκείου».

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί από το υπουργείου Παιδείας:

  • Στους απόφοιτους που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας να δοθεί η δυνατότητα εξέτασης στο ίδιο αντικείμενο και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Να πραγματοποιηθούν ενισχυτικά μαθήματα για όλους τους απόφοιτους στα αντικείμενα των πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε να καλυφθεί η νέα ύλη που προστέθηκε στη φετινή σχολική χρονιά.

«Δεν μπορεί για άλλη μια φορά το κόστος των συνεχών «αλλαγών» στο εκπαιδευτικό σύστημα, όχι μόνο το οικονομικό, να το επωμιστούν οι γονείς και οι μαθητές. Απαιτούμε τουλάχιστον τον σεβασμό προς τα παιδιά που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάλεψαν για την κατάκτησης της γνώσης» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ