Διαδικτυακά το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Διαδικτυακά το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, είναι ήδη σε εξέλιξη στη χώρα, με έντονη αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, με την κυβέρνηση να προχωρά σε νέα μέτρα και τοπικά lockdown που επηρεάζουν άμεσα και τα πολιτισμικά δρώμενα.

Της Βασιλείας Καλαφάτη

Με τη Θεσσαλονίκη λοιπόν να περνάει στο 4ο επίπεδο (αυξημένου κινδύνου), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει πως θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου 2020, μένοντας πιστό στο μότο του, «σινεμά με κάθε τρόπο».

Με προτεραιότητα την ασφάλεια των θεατών και του προσωπικού και συμβαδίζοντας με τις συνεχείς και ανατρεπτικές εξελίξεις σχετικά με τον αυξανόμενα επικίνδυνο ιό, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε προετοιμάσει εγκαίρως τρία σενάρια πιθανής διεξαγωγής της 61ης διοργάνωσης. Έτσι, ενώ μέχρι χθες υπερίσχυε η πιθανότητα δια ζώσης προβολών στις αίθουσες της πόλης, οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση της Θεσσαλονίκης, οδηγούν το Φεστιβάλ στο σενάριο που περιορίζει τις προβολές στη “σφαίρα” του διαδικτύου.

Ειδική πλατφόρμα του Φεστιβάλ θα προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες από 100 ταινίες, με 40% αύξηση θεάσεων για την κάθε ταινία και με τιμή εισιτηρίων στα 3 ευρώ/θέαση. Για ταινίες γυρισμένες σε φιλμ 35mm, δυστυχώς δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ψηφιακής προβολής.

Την ίδια στιγμή, το Φεστιβάλ συνεργάζεται με κινηματογραφικές αίθουσες στα Ιωάννινα (Odeon Paralimnio), στην Αθήνα (Δαναός) και στο Ηράκλειο (Βιτσέντζος Κορνάρος) και όσες από αυτές εξακολουθήσουν να λειτουργούν στη διάρκεια του 10ήμερου, θα φιλοξενήσουν ταινίες του φεστιβάλ. Ο αριθμός προβολών θα είναι παρ’ όλα αυτά μειωμένος, το ίδιο και η πληρότητα των αιθουσών, ενώ η χρήση μάσκας και η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων θα είναι υποχρεωτικές.

Η πετυχημένη online διεξαγωγή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν την εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, δίνει ελπίδα για ένα εξίσου πετυχημένο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου το οποίο υπόσχεται μία διέξοδο από τον συχνά αφόρητο ρεαλισμό και μας θυμίζει πως οι τέχνες, όπως και οι άνθρωποι, δεν παραδίνονται, απλά προσαρμόζονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο https://www.filmfestival.gr/el/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ