Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Διαδικτυακή συζήτηση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Τα παιδιά πρόσφυγες αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, στην οποία εντάσσονται και τα ασυνόδευτα παιδιά, δηλαδή τα παιδιά τα οποία ζουν μακριά και από τους δύο γονείς τους ή άλλους συγγενείς.

Τα ασυνόδευτα παιδιά εκτίθενται σε ιδιαιτέρως αυξημένους κινδύνους βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Ως εκ τούτου, χρειάζονται κατάλληλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε δομές ασφαλούς φιλοξενίας και εξατομικευμένης φροντίδας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής, το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 12.00-14.00 ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την «Αναδοχή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Ελλάδα». Στην εκδήλωση θα συζητηθούν το προφίλ και τα δικαιώματα των ασυνόδευτων / χωρισμένων από την οικογένειά τους παιδιών στην Ελλάδα, οι προκλήσεις ένταξής τους στο Εθνικό Σύστημα Αναδοχής και Υιοθεσίας καθώς και το σύστημα εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας στη χώρα μας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0pf–hrT4iH9b7mMjl_xQr7CPdAtcuX0w0

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας FA.B! – Family Based Care for Children, στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ και η οποία έχει στόχο την ενίσχυση της εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας μέσω της αναδοχής για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες/ριες και πρόσφυγες. Η δράση υλοποιείται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής: την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη διαχείρισης του έργου κ. Θεοδώρα Γιαταγάνα στα email [email protected] / [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210 3637547. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.fabtogether.net/el.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλκιδική: Σύλληψη 56χρονου κρατούμενου αγροτικών φυλακών για γενετήσιες πράξεις με θύμα 22χρονη

Απίστευτο στην Τουρκία: Έβαλαν αντικλεπτικά στο γάλα και στο τυρί στα σούπερ μάρκετ

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top