Οι απορίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών θα απαντηθούν σε απευθείας μετάδοση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Δεν φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε, προετοιμαζόμαστε» την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρες 12.00-13.30 σχετικά με τα μέτρα πρόληψης από το κοροναϊό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν σχετικές εισηγήσεις (ενημέρωση, μέτρα πρόληψης, αντιμετώπιση) από τους Λοιμωξιολόγους του Α.Π.Θ. και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από τους συνδιοργανωτές «όποιος εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας έχει σχετικά ερωτήματα να τα διατυπώσει στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ως την Τετάρτη στις 8 το βράδυ». Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Επίσης ο Συμεών Μεταλλίδης Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημονικού Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ο Νίκος Νίτσας, Χειρουργός Οφθαλμίατρος-Παιδοφθαλμίατρος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας όσο και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνουν ότι «επειδή θεωρούμε πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και η καλύτερη πρόληψη επιτυγχάνεται με την ορθή ενημέρωση, παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σχετικά με την πραγματοποίηση της ημερίδας και την υποβολή σχετικών ερωτημάτων»

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τμήμα, κατά τάξη ή όπως κρίνει ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων ότι θα ήταν καλύτερο για τους μαθητές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top