Διαδικτυακή τουριστική έκθεση ΙΤΒ: Συμμετοχή του ΕΟΤ με 250 συνεκθέτες

Διαδικτυακή τουριστική έκθεση ΙΤΒ: Συμμετοχή του ΕΟΤ με 250 συνεκθέτες

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Δυναμικό «παρών» θα δώσει ο ΕΟΤ σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, της ITB, που διεξάγεται στο Βερολίνο 9-12 Μαρτίου. Το  ελληνικό ψηφιακό περίπτερο του ΕΟΤ θα φιλοξενεί φέτος συνολικά 250 συνεκθέτες μεταξύ των οποίων και 50 ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη γερμανική αγορά, 80 τουριστικά γραφεία και DMC’s, καθώς και 40 Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στην γερμανική και την διεθνή τουριστική αγορά, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου το 2021, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) επικύρωσαν σήμερα τη μεταξύ τους συνεργασία, ενόψει της ΙΤΒ 2021.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός, συμφώνησαν για τη συνεργασία των δύο φορέων που θα υλοποιηθεί αρχικά στην διεθνή τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου, η οποία φέτος, λόγω της κατάστασης, πραγματοποιείται σε  ψηφιακό περιβάλλον από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021.

«Φέτος θέλουμε να εστιάσουμε στην διαφοροποίηση και την ξεχωριστή ταυτότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η ΙΤΒ, ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία. Σε αυτήν την προσπάθεια συνεργαζόμαστε με το ΞΕΕ προκειμένου να παρουσιάσουμε την μοναδικότητα των ελληνικών  Boutique Hotels αλλά και την καινοτομία που αναπτύσσουν και μπορούν να εξάγουν οι ελληνικές start up επιχειρήσεις» δήλωσε ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Βασιλικός επισήμανε πως η επόμενη μέρα στον τουρισμό έχει δύο μεγάλους πρωταγωνιστές: την ποιότητα και την ψηφιακή καινοτομία.

«Είναι μεγάλη χαρά η ευκαιρία που έχουμε να αναδείξουμε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ITB Berlin) δυο εμβληματικές δράσεις του ΞΕΕ, το πρόγραμμα πιστοποίησης των Boutique Hotels και το CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, που απαντούν ακριβώς σε αυτές τις προτεραιότητες» τόνισε ο κ. Βασιλικός.

Δυο άξονες

Η παραπάνω συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων εστιάζει σε δύο άξονες:

α) Τα Boutique Hotels: Είναι μικρής δυναμικότητας ξενοδοχεία με πρωτοποριακό σχεδιασμό, ιδιαίτερο χαρακτήρα και καινοτόμες υπηρεσίες φιλοξενίας, που πιστοποιούνται από το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε. Στην έκθεση ΙΤΒ ο ΕΟΤ φιλοξενεί ως συνεκθέτες 60 ελληνικά Boutique Hotels του προγράμματος.

Β) Τις Startups εταιρείες: Είναι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα για τον τουρισμό, που πιστοποιούνται από το πρόγραμμα CapsuleT του ΞΕΕ  και  απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και  σε ταξιδιώτες καταναλωτές στον τόπο διακοπών τους. Ο ΕΟΤ θα φιλοξενήσει και τις 20 πιστοποιημένες από το πρόγραμμα επιχειρήσεις,  προσφέροντας σε θέση συνεκθέτη  την δυνατότητα  να προβάλουν τα προϊόντα τους και να επικοινωνήσουν με το κοινό της ΙΤΒ.

Ελληνικό virtual Café

Ο  ΕΟΤ και οι συνεκθέτες του θα συναντήσουν φέτος τους πελάτες του ελληνικού τουρισμού σε ειδικό διαδικτυακό χώρο, που εξασφάλισε ο Οργανισμός για networking και συζητήσεις με τους χρήστες της πλατφόρμας της ΙΤΒ.

Στον ίδιο διαδικτυακό χώρο θα γίνει και η ειδική παρουσίαση για την Ελλάδα με δυνατότητα live Q&A chat, ενώ παράλληλα ο ΕΟΤ έχει δημιουργήσει θεματικές γωνιές (corners) για να προβάλει τις ελληνικές Περιφέρειες, ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία, αλλά και για πρώτη φορά τα boutique hotels και τις ελληνικές startups.

Στο πλαίσιο της ΙΤΒ, ο ΕΟΤ θα είναι χορηγός ενός ψηφιακού χώρου της έκθεσης, Travel Tech & Startup Café, υποστηρίζοντας την ένταξη στον χάρτη των ελληνικών  startups εταιρειών, προσφέροντας δυνατότητα σημαντικής προβολής και κατ’ ιδίαν συζητήσεων με υποψήφιους πελάτες σε ειδικό corner (Greek startup Corner).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ