Διαδικτυακή ξενάγηση στα χνάρια της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Δράμας

Διαδικτυακή ξενάγηση στα χνάρια της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της Δράμας

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Μία από τις τέσσερις συνολικά δωρεάν διαδικτυακές ξεναγήσεις που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος  θα λάβει χώρα, απόψε, στις 19.00, μέσα από το κανάλι του Συνδέσμου στο  YouTube.

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε πόλεις, μουσεία και μνημεία της Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο, φέτος λόγω των γενικών απαγορεύσεων και τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, ο Σύνδεσμος έχει προγραμματίσει τέσσερις δωρεάν διαδικτυακές ξεναγήσεις.

Στην περιοχή της Δράμας

Η σημερινή ξενάγηση έχει τίτλο «Από μια ρωμαϊκή ταβέρνα στο θριαμβικό τόξο των Φιλίππων. Η Εγνατία οδός στη περιοχή της Δράμας» και το κοινό θα ξεναγήσει διαδικτυακά η διπλωματούχος ξεναγός Αγγελική Κόμσιου.

Στη διαδικτυακή αυτή ξενάγηση το κοινό θα έχει την ευκαιρία, ακολουθώντας τα χνάρια της Εγνατίας Οδού να επισκεφτεί σημεία της ιστορίας της Δράμας αλλά και χαρακτηριστικά της περιοχής της.

Σε μια διαδρομική ξενάγηση στο νομό Δράμας από τα σύνορά του με τις Σέρρες έως τα σύνορα με την Καβάλα, θα δείτε στιγμιότυπα από την αρχαία και ρωμαϊκή ιστορία, από την έλευση των προσφύγων πριν 100 περίπου χρόνια αλλά και από τη «φύση» της πεδιάδας της.

Η  ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στο Youtube, στο κανάλι του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος, στις 7 απόψε το απόγευμα (Τρίτη 13 Απριλίου), και θα έχει διάρκεια περίπου μία ώρα. https://www.youtube.com/channel/UCLWv8Igb_xcZeOD32KOP_EA

Όπως ήδη έχει αναρτήσει το GRTimes.gr, θα ακολουθήσουν άλλες δυο ξεναγήσεις (σ.σ. η πρώτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 9 Απριλίου), την Πέμπτη 15 και την Τρίτη 20 Απριλίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ