Διάλογοι ΙΣΝ: Η ιστορία θα δείξει

Διάλογοι ΙΣΝ: Η ιστορία θα δείξει

Οι Διάλογοι του ΙΣΝ αποχαιρέτησαν το 2021 με μια συζήτηση για το παρελθόν και το μέλλον μιας κοινωνίας σε μετάβαση διεθνώς.

«Η συζήτηση του να εμβολιαστούμε ή όχι είναι βαθύτατα πολιτική, με την έννοια του πολίτη. Από τις πιο καίριες πολιτικές συζητήσεις που μπορεί να κάνει μια κοινωνία», ανέφερε η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία βρέθηκε στην 49η συζήτηση των Διαλόγων του ΙΣΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Στο τελευταίο webcast για το 2021, μια χρονιά που για την πλειονότητα του κόσμου ήταν γεμάτη ανησυχία και φόβο, πόλωση και αμφισβήτηση, η Μαρία Ευθυμίου μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μίλησε για το καταφύγιο που προσφέρει η ιστορία σε παγκόσμιες δύσκολες στιγμές αλλά και σε όσα μπορούμε μελλοντικά να ανατρέψουμε ανατρέχοντας στο παρελθόν μας.

«Είμαστε μια κοινωνία που επί 200 χρόνια έχουμε αιτίες πόλωσης γιατί κατά κάποιο τρόπο είναι μια κανονικότητα για εμάς. Αν δεν είμαστε πολωμένοι δεν αισθανόμαστε καλά», σχολίασε η Μαρία Ευθυμίου αναφερόμενη στην πόλωση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια συμπληρώνοντας πως «στις ανθρώπινες κοινωνίες πάντα υπάρχουν ομάδες οι οποίες αμφισβητούν. Και μπορεί να πει κανείς ότι αυτό το νήμα της αμφισβήτησης κατά αρχήν έχει κάτι υγιές. Ωστόσο εμπεριέχει και νοσηρότητα και σε μεγάλο βαθμό αυτή η πόλωση που συμβαίνει τώρα εμπεριέχει ζητήματα αρνητικά. Στην Ελλάδα έχουμε και μια παράδοση πόλωσης και για την ακρίβεια είναι το σημείο στο οποίο είμαστε καλύτεροι από όλους. Επομένως αυτό δεν εμπεριέχει καμιά έκπληξη».

Σχετικά με το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία ανέφερε πως «η ελληνική κοινωνία βιώνει, κατά τη γνώμη μου, μια περίοδο σιωπηλής μετάλλαξης προς το καλύτερο, αν κρατηθεί η κατάσταση αυτή και δεν καταρρεύσει από κάτι άλλο. Είμαστε όλοι μας σε μια πορεία προβληματισμού και κάποιοι από μας ήδη προσπαθούμε να είμαστε πιο καλοί πολίτες, ή τουλάχιστον να θέλουμε να είμαστε πιο καλοί πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταύρος Νιάρχος: Ένα ελληνικό αποτύπωμα στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Μητσοτάκης: Η δωρεά του «Σταύρος Νιάρχος» αναβαθμίζει τις αεροδιακομιδές

Μόσιαλος: Η 3η δόση «κλειδί» για την Όμικρον (VIDEO)

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος προς το Δημόσιο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top