Διαμαντής Γκολιδάκης: Μήπως έχουν ξεφύγει οι εισπρακτικές;

Διαμαντής Γκολιδάκης: Μήπως έχουν ξεφύγει οι εισπρακτικές;

Σε ανάρτησή του στα social media, o πολιτευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης στηλιτεύει τις παράνομες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εισπρακτικές εταιρείες και οι εταιρείες διαχείρισης οφειλών.

Αναλυτικά η ανάρτηση – σχόλιο του Δ. Γκολιδάκη:

«Βρισκόμαστε στο μέσο μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Μια πανδημία που επηρεάζει στην καθημερινότητα τις δουλείες όλων μας. Μερικοί όμως δεν δείχνουν να συγκινούνται από την οικονομική πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, συμβαίνει με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών. Εν μέσω πανδημίας και ύφεσης κόντρα σε κάθε νόμο, οχλούν τους δανειολήπτες και τους κάθε είδους οφειλέτες ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση, τη στιγμή που πολλοί άνθρωποι είναι στα όριά τους, προσπαθώντας σε αναστολή εργασίας να επιβιώσουν, οι ίδιοι, οι οικογένειες τους και οι επιχειρήσεις τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πολύ σωστά δήλωσε ότι σε καταγγελίες σχετικά με εισπρακτικές είμαστε δέκα φορές αυστηρότεροι από πριν.
Φυσικά, υπάρχουν και οι δικηγορικές εταιρείας που έχουν αναλάβει τη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά στους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο είναι βαριά και για αυτό πρέπει να γίνονται καταγγελίες, όταν επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο κατά την επικοινωνία ή ενοχλούν τους οφειλέτες σε ώρες κοινής ησυχίας. Οι εταιρείες αυτές, σύμφωνα με το νόμο, οφείλουν να ενημερώνουν τον οφειλέτη για το χρέος του και τίποτα άλλο. Κάθε περαιτέρω επίμονη τηλεφωνική ενόχληση που παραβιάζει την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι παράνομη και τιμωρείται από το νόμο. Η ψυχική υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και δεν επιτρέπεται να διαταράσσεται από κανέναν. Οι δανειολήπτες και οι οφειλέτες δεν είναι ούτε μπαταχτσήδες, ούτε στρατηγικοί κακοπληρωτές. Θέλουν να πληρώσουν αυτό που πραγματικά χρωστούν, ανάλογα με το εισόδημά τους και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗΣ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ