Διαμαρτυρία ενάντια στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία ενάντια στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τα μέλη της Δημοτικής κίνησης “Πόλη Ανάποδα” ζητώντας να μετατραπεί ο χώρος σε πλατεία μνήμης και Πρασίνου. 

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Όπως τονίζουν τα μέλη της Δημοτικής κίνησης με τη λειτουργία του πάρκινγκ επαναφέρεται “το όνειδος από το οποίο τόσο δύσκολα κατόρθωσε να απαλλαγεί η ιστορικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης” κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση του δήμου για επιμονή, την ώρα μάλιστα που και η ίδια ισχυρίζεται ότι πλησιάζει η λειτουργία του μετρό.

Όπως τονίζουν το χειρότερο από όλα είναι ότι πρόκειται για μία επιλογή πού πέρα και πάνω από όλα καλεί επιπλέον αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.

“Την εποχή που όταν δεν φυσάει Βαρδάρης το κέντρο πνίγεται από τα καυσαέρια και τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, τις ίδιες ακριβώς ημέρες που η πόλη υποφέρει από ένα ανεπανάληπτο κυκλοφοριακό πρόβλημα, βοηθούντων του covid, του αναξιόπιστου ΟΑΣΘ, των ασφαλτοστρώσεων και τον άναρχων φορτοεκφορτώσεων, σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες τέλειας καταιγίδας η δημοτική αρχή σχεδιάζει να προσκαλέσει στο πολύπαθο κέντρο ακόμη περισσότερα ΙΧ” υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης που διανέμεται σε διερχόμενους πολίτες και οδηγούς.

Να σημειωθεί, ότι οι συγκεντρωμένοι έχουν ανοίξει πανό στην είσοδο του πάρκινγκ και συμβολικά δεν επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να μπουν για να σταθμεύσουν.

Επίσης ζωγράφισαν στο οδόστρωμα, το κεντρικό τους σύνθημα “Νo parking χώρος μνήμης και Πρασίνου”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top