Διαμαρτυρία Ενώσεων Γονέων για το άνοιγμα των σχολείων

Διαμαρτυρία Ενώσεων Γονέων για το άνοιγμα των σχολείων

Τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο που προωθείται  το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μείωση παιδιών ανά τμήμα και χωρίς να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών, εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προαναγγέλλοντας κινητοποίηση την προσεχή Τρίτη, έξω από το ΥΜΑΘ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων, οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας περιορίστηκαν μόνο στην υποχρέωση χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να επιτευχθούν και οι υγειονομικοί στόχοι.

Υποστηρίζει μάλιστα πως οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έμειναν στα ίδια με τις προηγούμενες χρονιές και πως “ακόμα μια ήδη επιβαρυμένη χρονιά θα ξεκινήσει με εκατοντάδες κενά”, ενώ επισημαίνει  πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά άνοιγμα όλων των σχολείων που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αύξηση του αριθμού των αιθουσών, να  δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών άμεσα, να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας (καθαριστικά- απολυμαντικά κ.α.), να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα και να υπάρχουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους.

Διεκδικώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11πμ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!

Απομένουν λιγότερο από δυο εβδομάδες για την έναρξη του σχολικού έτους, το οποίο οι μαθητές και οι γονείς τους προσμένουν με αγωνία, καθώς επιθυμία όλων είναι να ενταχθούν και πάλι στο φυσικό τους χώρο – το σχολείο. Αυτή η χρονιά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, καθώς από τη μία πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από το προηγούμενο έτος και από την άλλη εντείνεται η αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση εφέτος σε σχέση με την πανδημία.
Το κλείσιμο των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα και η επαναλειτουργία τους με την ελάχιστη συμμετοχή των παιδιών, δημιούργησε ένα κλίμα μειωμένης κοινωνικοποίησής τους, απομάκρυνσης τους από μια δημιουργική καθημερινότητα, ενώ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η εκπαιδευτική ύλη.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου περιορίστηκαν μόνο στην υποχρέωση χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Δεν υπήρξε καμία αναφορά στη μείωση των μαθητών ανά Τμήμα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά σχολείο για να επιτευχθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι υγειονομικοί στόχοι. Ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις του Υπουργείου για προσλήψεις εκπαιδευτικών «έμειναν» στα ίδια με τις προηγούμενες χρονιές γεγονός που αποδεικνύει ότι ακόμα μια ήδη επιβαρυμένη χρονιά θα ξεκινήσει με εκατοντάδες κενά.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει λύση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
 Απαιτούμε άνοιγμα όλων των σχολείων που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αύξηση του αριθμού των αιθουσών.
 Να δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών άμεσα και όχι σε δόσεις. Οι ελλείψεις είναι γνωστές και θεωρούμε κοροϊδία την τμηματική ένταξη των εκπαιδευτικών. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ χαρακτηριστική για τις καθυστερήσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ακόμα και της Γ Λυκείου να μην ολοκληρώσουν ούτε τη μειωμένη ύλη που καθορίστηκε λόγω πανδημίας.
 Απαιτούμε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας (καθαριστικά- απολυμαντικά κ.α.).
 Να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα.
 Να υπάρχουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους

Καλούμε τις Ενώσεις και του Συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ την ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 11πμ

για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top