Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΥΜΑΘ – Ζητούν μέτρα και λένε “όχι” στον αποκλεισμό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΥΜΑΘ – Ζητούν μέτρα και λένε “όχι” στον αποκλεισμό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από τη δια ζώσης διδασκαλία.

“Δύο εβδομάδες πριν το άνοιγμα των σχολών η κυβέρνηση φέρνει σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία για τον έλεγχο της πρόσβασης φοιτητών και προσωπικού στα πανεπιστήμια από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι. Εάν θεωρεί ότι οι φοιτητές θα δεχτούμε την ένταση της καταστολής από την πίσω πόρτα μετά την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι βαθιά γελασμένη”, επισημαίνουν οι φοιτητές.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλουν, όπως λένε, τις δηλώσεις του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, σχετικά με την θέσπιση κάρτας εισόδου στα μεγάλα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές ζητούν το άνοιγμα των σχολών να συνοδεύεται από όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να μην αναγκαστούν να κλείσουν και για να αναβαθμιστούν πραγματικά οι σπουδές τους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ