Διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου: Γκρεμίστηκε το τελευταίο κτίριο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου: Γκρεμίστηκε το τελευταίο κτίριο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης από τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει η διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου στη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Πρόκειται για ένα σημαντικό κυκλοφοριακό έργο της πόλης, που αφορά τη σύνδεση της Αγίου Δημητρίου μεταξύ Τριανδρίας και Τούμπας.

Σήμερα, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη και του αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, γίνεται η κατεδάφιση του πέμπτου και τελευταίου κτιρίου.

«Είναι το τελευταίο στάδιο από την πλευρά των κατεδαφίσεων στην Αγίου Δημητρίου, το τελευταίο κτήριο, το ιστορικό βουλκανιζατέρ που ουσιαστικά έκλεινε τον δρόμο από την Αγίου Δημητρίου προς τη Λαμπράκη, στην Τούμπα. Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, είμαστε σε θέση, το επόμενο διάστημα, να ανακοινώσουμε και τη μελέτη για τη διάνοιξη και να μπούμε σε διαγωνισμό από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο», δήλωσε ο κ. Κυριζίδης.

“Είμαστε ευτυχείς γιατί ολοκληρώσαμε τη γραφειοκρατική διαδικασία, και κυρίως, γιατί με τον κ. Κούπκα, βρήκαμε τα χρήματα ώστε να αποζημιώσουμε και τον τελευταίο ιδιοκτήτη. Προχωράμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα και δυναμικά σε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε εγώ και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά για τις δράσεις μας, στους πρώτους μήνες της διοίκησης μας»«, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων.

Όπως ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της σημερινής κατεδάφισης, οι εργασίες καθαρισμού των μπαζών κλπ. αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μέρες.

«Θεωρώ ότι μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών, καταφέραμε να “ξεκολλήσουμε” τις “κολλημένες” απαλλοτριώσεις, να βρούμε τις χρηματοδοτήσεις που δεν βρίσκονταν και να δώσουμε σήμερα, ένα νέο έργο “ανάσα” στην περιοχή. Οι απαλλοτριώσεις στο συνολικό ποσό είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, κοντά στα 1,150.000€, οι οποίες πήγαν σε περισσότερους από δέκα ιδιοκτήτες. Μάλιστα, έτρεξε πάρα πολύ γρήγορα με όλες τις αστοχίες που είχαμε κυρίως λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Κούπκας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, τα χρήματα δόθηκαν από το ταμείο του δήμου, αποφεύγοντας έτσι την καθυστέρηση για αναμονή χρηματοδότησης.

Δείτε τις δηλώσεις των αντιδημάρχων:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes από τη σημερινή επιχείρηση κατεδάφισης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ