Διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διασώστες του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, τόσο στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας, όσο και στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την αποψινή του συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Συγκίνηση επικράτησε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα των Τεμπών.

Το δημοτικό συμβούλιο τίμησε σήμερα τους διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και της ΕΜΑΚ για τη βοήθεια που παρείχαν σε συνανθρώπους μας τόσο στους καταστροφικούς σεισμούς της Τουρκίας όσο και στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, σε μια ενέργεια που σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους.

«Το δημοτικό συμβούλιο το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να τιμήσει αυτούς τους συνανθρώπους μας, να τους τονίσει ότι είμαστε ευγνώμονες και ότι πραγματικά σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, την ελληνική περηφάνια», δήλωσε λίγο πριν τη βράβευση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για μία αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει η ΕΜΑΚ έκανε λόγο αρχιπύραρχος Αριστείδης Κατιρτζίδης. Και δεσμεύτηκε η υπηρεσία να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένη και για το μέλλον.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δαλακάκης, αναισθησιολόγος, γιατρός του ΕΚΑΒ επισημαίνει πως οι διασώστες της υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη συνέδραμαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο δυστύχημα των Τεμπών, συνολικά 14 ασθενοφόρα με 25 διασώστες, προσθέτοντας πως η καταστροφή ήταν ευρείας κλίμακας, κάτι αρκετά συγκλονιστικό για όλους όσους βρέθηκαν εκεί.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεδριάζει και βραβεύει τους διασώστες των ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ το Δημοτικό Συμβούλιο

Θανατηφόρα παράσυρση ηλικιωμένης από φορτηγό στην Πιερία

Κίνα-Ρωσία: Στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Σι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top