Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Όσοι τροχονόμοι και να βγουν το πρόβλημα δεν λύνεται

Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Όσοι τροχονόμοι και να βγουν το πρόβλημα δεν λύνεται

Την ανάγκη τεχνικών παρεμβάσεων έτσι ώστε επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, εξέφρασε ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος κατά την τοποθέτησή του στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα ζητήματα του κυκλοφοριακού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γέρμανος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό καθώς «η Θεσσαλονίκη έχει μεγαλώσει. Δεν είναι πια μια πόλη 500.000 ή 600.000 κατοίκων. Επιβάλλεται να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις, διότι όσους τροχονόμους και να βγάλουμε στους δρόμους δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Και τους βγάζουμε, δεν τους κρύβουμε. Και όταν θα έρθουν περισσότερα άτομα και αυτά έξω θα βγουν. Μακάρι να ήταν το πρόβλημα οι τροχονόμοι».

Αναφερόμενος δε, στις τεχνικές παρεμβάσεις έκανε λόγο για κυκλικούς κόμβους, στη ΧΑΝΘ, στη Δυτική Είσοδο, στη Λαγκαδά στο ύψος της Μοναστηρίου, στην Κατσιμίδου με την Αγίου Δημητρίου. «Έχει αποδειχθεί ότι οι κόμβοι αυτοί, έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα όπως στον δήμο Ωραιοκάστρου» τόνισε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ για τις φορτοεκφορτώσεις και τις ασφαλτοστρώσεις υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη να βγουν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος κάποιες υπηρεσίες και οργανισμοί που βρίσκονται στο κέντρο, όπως το Δικαστικό Μέγαρο και το Θεαγένειο.

Σκόδρας: Πρόβλημα και εκτός κέντρου

«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο κέντρο, αλλά σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, γεγονός που θέτει ζητήματα στις αστικές συγκοινωνίες» ανέφερε από την πλευρά του στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Επίσης στάθηκε στην αύξηση του στόλου των λεωφορείων, ενώ προανήγγειλε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ