Δίκη για φόνο Άλκη: Ευθύνες και στους 12 κατηγορούμενους επέρριψε η εισαγγελέας

Δίκη για φόνο Άλκη: Ευθύνες και στους 12 κατηγορούμενους επέρριψε η εισαγγελέας

Διακόπηκε ύστερα από 6 ώρες ή αγόρευση της εισαγγελέως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζονται 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και του τραυματισμού των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Η σημερινή ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα ενώ θα συνεχιστεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα, υποστήριξε ότι η επίθεση των 12 νεαρών οπαδών του ΠΑΟΚ, ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ οι δράστες είχαν κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων. «Αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια».

Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του “εγώ” τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κα Κλιάμπα αναφέρθηκε σε καθέναν από τους 12 κατηγορούμενους ξεχωριστά και στο βαθμό συμμετοχής τους.

Τοποθέτησε στο σημείο του εγκλήματος – αποδίδοντας συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη – όλους τους κατηγορούμενους, εκτός από τον 1ο, 6ο και τον 8ο, για τους οποίους είπε ότι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος, λόγω χρόνου, όμως πρόσθεσε πως η παρουσία τους ήταν καθοριστική για την θανατηφόρα επίθεση.

Για τον 10ο κατηγορούμενο που κρατούσε το δρεπάνι, είπε ότι ενήργησε με «οργή και μίσος», χτυπώντας «αλύπητα» τον Άλκη και τα άλλα δύο θύματα για να πάρει εκδίκηση για προγενέστερο επεισόδιο όπου ο ίδιος υπήρξε θύμα. Όσον αφορά τον 12ο κατηγορούμενο, που απολογούμενος είχε πει ότι έκανε τον «ταξιτζή», η εισαγγελέας σημείωσε ότι συμμετείχε ενεργά, επί 37 δευτερόλεπτα, στην επίθεση.

«Για τον θάνατο του Άλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους», πρόσθεσε η ίδια, χαρακτηρίζοντας τους 12 κατηγορούμενους ως «εγκληματικές φυσιογνωμίες», παρόλο που οι ίδιοι «επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως καλά παιδιά». Για τον τραυματισμό του κολλητού φίλου του Άλκη, η εισαγγελέας είπε ότι λίγο απείχε από τον θάνατο, τονίζοντας ότι εάν δεν έρχονταν οι Αρειανοί «το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη των 12: «Δεν ήθελα να φανώ δειλός» ανέφερε ο 12ος κατηγορούμενος

Δίκη των 12: «Δεν είδα ποτέ τον Άλκη» ανέφερε ο 11ος κατηγορούμενος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top