Δίκη των 12: Βίντεο με την κραυγή του Άλκη και τα μοιραία δευτερόλεπτα

Δίκη των 12: Βίντεο με την κραυγή του Άλκη και τα μοιραία δευτερόλεπτα

Η κραυγή του Άλκη, από τα μοιραία χτυπήματα που δέχτηκε μέσα σε περίπου 15 δευτερόλεπτα, “πάγωσε” την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την προβολή των βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία. Στο εδώλιο κάθονται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατηγορούνται για τον φόνο του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο ασχολήθηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα. Εκθέσεις κατασχέσεων, εξετάσεων DNA και ερευνών, πραγματογνωμοσύνες κι άλλα έγγραφα αναγνώστηκαν από την πρόεδρο της έδρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τέσσερα βίντεο προβλήθηκαν στις οθόνες του Συστήματος Τηλεματικής για τηλεδίκες που έχει εγκατασταθεί και στην αίθουσα του ΜΟΔ.

Για πρώτη φορά σήμερα δεν προσήλθαν οι γονείς του Άλκη για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Από το πρώτο βίντεο από το κατάστημα ” 4all” που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, απέναντι από το σημείο της επίθεσης, προέκυψαν τα εξής: Το περιστατικό διήρκησε 1.06 δευτερόλεπτα. Ξεκίνησε όταν σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και ολοκληρώθηκε όταν ο τελευταίος από τους δράστες (ο 2ος) εισήλθε στο όχημα, κατά την αποχώρηση.

Σε 22” μετά την άφιξη ο συνοδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου ανοίγει την πόρτα. Από τα παπούτσια και σκιές φαίνονται πως ξεκίνησαν δύο άτομα να πηγαίνουν προς τα σκαλάκια και μετά κινήθηκαν και άλλοι δύο προς το ίδιο σημείο που απέχει 24 μέτρα. Μέσα σε 8” επιστρέφουν τρεις και επιβιβάζονται στο δεύτερο όχημα που αποχωρεί.

Στο δεύτερο βίντεο από κινητό τηλέφωνο, διάρκειας 51” φαίνονται τα εξής:

Στα πρώτα 5′” οι δράστες βρίσκονται πάνω από θύμα και στη συνέχεια απομακρύνονται. Ακούγονται ήχοι, φωνές και μια κραυγή πόνου από τον Άλκη. Έρχονται Αρειανοί για βοήθεια κι ένας από αυτούς πετάει ένα σκαμπό πάνω στο πρώτο αυτοκίνητο.

Αυτό το βίντεο για 19” ταυτίζεται με το τέλος του προηγούμενου βίντεο. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους φαίνονται να εξέρχονται και να εισέρχονται στα οχήματα ενώ ένας χάνεται για 11″ από το πλάνο.

Στο 2ο βίντεο που επίσης προέρχεται από λήψη κινητού τηλεφώνου. Το πλάνο είναι στραμμένο πιο κοντά προς το σημείο. Ακούγοντας φωνές και βογγητά. Συμπίπτει με το τέλος του περιστατικού. Φαίνονται οι θέσεις κάποιων εκ των δραστών. Οι δυο του «κλειο» δεν φαίνονται καθόλου. Ο 2ος κατηγορούμενος κατεβαίνει πρώτος και επιστρέφει τελευταίος ενώ εμφανίζεται πάνω στα σκαλοπάτια. Φαίνεται να σπάει ένα κινητό τηλέφωνο. Το επεισόδιο με τον Άλκη εκτυλίσσεται κάτω από τα σκαλοπάτια στη γωνία.

Το 3ο αυτοκίνητο δεν φαίνεται. Έχει σταθμεύσει, εντός της οδού Γαζή, μετά τα δυο πρώτα οχήματα – σε μεταγενέστερο χρόνο, κατά λίγα δευτερόλεπτα. Μέσα σε 15″ αποχωρούν οι τελευταίοι πάνω από τον Άλκη και εισέρχονται στα αυτοκίνητα. Το συμβάν διαρκεί περίπου 40″ με τα χτυπήματα στους τρεις από τους 5 της παρέας. Δεν φαίνεται ποιος χτύπησε ποιον.

Μέσα σε 15″ δέχτηκε ο Άλκης τα μοιραία χτυπήματα. Το θανατηφόρο τραύμα φαίνεται πως συμπίπτει με την κραυγή που έβγαλε ο Άλκης. Μετά απομακρύνονται τα άτομα. Τρεις απομακρύνονται προς της οδό Σεφέρη για να επιβιβαστούν στο 3ο όχημα.

Δύο φαίνονται στο βίντεο να φεύγουν από τα σκαλάκια ενώ εξελίσσεται το περιστατικό. Μετά το σπάσιμο του κινητού, ακούγεται η κραυγή του Άλκη.

Το 4ο βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου χρυσοχοείου. Διακρίνεται το 3ο όχημα να περνάει, στην οδό Γαζή. Στη συνέχεια φαίνονται να αποχωρούν οι τρεις από τους κατηγορούμενους, ενώ ο οδηγός του οχήματος δεν φαίνεται να έχει αποβιβαστεί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δίκη των 12: Γιατρός ΕΚΑΒ: “Ακαριαία νεκρός ο Άλκης”

Δίκη των 12: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για κλήση νέων μαρτύρων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top