Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Πράσινο φως» για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του υπόγειου πάρκινγκ 

Δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Πράσινο φως» για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του υπόγειου πάρκινγκ 

Θετική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του υπόγειου πάρκινγκ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης έδωσε, στην τελευταία της συνεδρίαση, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Το πάρκινγκ βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, και η χωρητικότητά του ανέρχεται στις 864 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2010 και λειτουργούσε ως το 2020, ωστόσο η άδεια λειτουργίας έληξε λόγω της λήξης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) ενώ η υπηρεσία χορήγησης της άδειας λειτουργίας ζήτησε την ανανέωση της Απόφασης αυτής.

Στην εισήγηση επισημαίνεται πως «από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκύπτει ότι πρόκειται για υφιστάμενο έργο για το οποίο δεν αιτήθηκε ο φορέας διαχείρισης έγκαιρα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την ανανέωση ΑΕΠΟ. Συνεπώς, η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης γίνεται, στο σύνολο της δραστηριότητας, με την εκπόνηση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων -Μ.Π.Ε».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η συμβολή ενός χώρου στάθμευσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις κεντρικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, διότι συνεισφέρει θετικά στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που είναι πολύ υψηλός στις συγκεκριμένες περιοχές. Κατ’ επέκταση, τα τροχαία ατυχήματα ελαττώνονται, το παράνομο παρκάρισμα περιορίζεται, ενώ καταγράφεται και μείωση των ρύπων που παράγουν τα αυτοκίνητα, καθώς δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη άσκοπων δρομολογίων για την ανεύρεση χώρου στάθμευσης. Ως πλεονέκτημα της λειτουργίας του χώρου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, και η εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Παναγιά, Οινούσσες και Φαρμακονήσι

Μπάσκετ: Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης

Παράνομη η απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Κανονικά αύριο τα δρομολόγια (VIDEO) 

Ελλάδα και Κύπρος εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top