Δήμαρχος Μυτιλήνης: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το σεισμό

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές μέχρι τώρα από τη σεισμική ακολουθία που σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της Λέσβου, με τον μεγαλύτερο σεισμό 5.0 ρίχτερ, να αναστατώνει τους κατοίκους του νησιού. Τι δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

Αρκετά αισθητός, χωρίς μέχρι τώρα να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά, ήταν ο σεισμός των 5 ρίχτερ που σημειώθηκε 46χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, ανέφερε πριν από λίγο στο GRTimes, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. 

Όπως είπε ο δήμαρχος, οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγαλύτερο σεισμό, ήταν επαναλαμβανόμενες και εκτός από την αναστάτωση δεν προκάλεσαν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, είναι σε επιφυλακή λόγω και του κορωνοϊού και ως είθισται θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη στατικότητα των κτιρίων, όπου χρειαστεί.

Θυμίζουμε πως το νησί της Λέσβου “κουνήθηκε” στις 7.46πμ με τα 5 ρίχτερ, στις 10.35 άλλη μια δόνηση 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή από το ίδιο επίκεντρο 45 Χλμ. ΔΝΔ της Μυτιλήνης. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ οι οποίες ακολούθησαν τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:46 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Λέσβου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top