Δήμαρχος Ορεστιάδας: Ικανοποιητική η απόφαση για μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Ικανοποιητική η απόφαση για μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την απόφαση να μην υπάρξει καμία αύξηση της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα πήρε σήμερα η κυβέρνηση  μετά τις διαδοχικές και έντονες αντιδράσεις της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινότητας, που σχεδίαζε την πραγματοποίηση διαδηλώσης την ερχόμενη Παρασκευή (5/3). 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η απόφασή αυτή ανακοινώθηκε δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση πως “η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στον Έβρο κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία”. 

Όπως ήταν εύλογο, η κυβερνητική αυτή απόφαση έφερε ικανοποίηση στη δημοτική αρχή της περιοχής. “Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και ήταν κάτι για το οποίο φωνάζαμε εδώ και αρκετό καιρό, ότι δηλαδή πρέπει ο πρωθυπουργός να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ακυρώσει μια εθνικά επιζήμια κίνηση” τόνισε στο GRTimes ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης. 

Όσο για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγελθεί; “Θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Αγώνα που είχε συσταθεί από τον δήμο Ορεστιάδας και τους τοπικούς φορείς για να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Ίσως να μετατρέψουμε το συλλαλητήριο σε εκδήλωση χαράς, τηρώντας πάντα βέβαια τα μέτρα προστασίας γιατί βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω πανδημίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση που φέρνει ικανοποίηση στην τοπική κοινωνία” ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.  

Να σημειωθεί επίσης, ότι χθες 29 πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στον δήμο Ορεστιάδας, σε μια συμβολική κίνηση πίεσης προς την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια για επέκταση του ΚΥΤ. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ