Δήμαρχος Σάμου στο GRTimes: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δήμαρχος Σάμου στο GRTimes: Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει εκτάσεις η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στη Σάμο, με τον δήμαρχο Γιώργο Στάντζο να καταθέτει αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα είναι ανεξέλεγκτη. Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα στα οποία υπάρχει μικροκλίμα και δάσος. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις δεν είναι διαχειρίσιμη. Έχουμε ζητήσει να τεθεί η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, να απελευθερωθούν πόροι καθώς οι ζημιές σε δίκτυα υδροδότησης και άλλες υποδομές είναι μεγάλες» σημειώνει στο GRTimes, ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση για τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή και αν παίζουν ρόλο στην κατάσβεση ο Γ. Στάντζος υπογραμμίζει πως «τοπικά οι άνεμοι είναι δυνατοί. Δεν είναι το στοιχείο που κυριαρχεί, αλλά δεν είναι και χαμηλής έντασης» τόνισε, ενώ αναφορικά με το αν κινδυνεύουν σπίτια, συμπλήρωσε πως «προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Εκκενώσαμε προληπτικά δύο ξενοδοχεία λόγω του πυκνού καπνού από την φωτιά, αλλά δεν κινδυνεύει κανένας. Επίσης δεν εκκενώθηκε κανένας τουριστικός οικισμός όπως διαδόθηκε νωρίτερα».

Πηγή – Φώτο: Samos24

Διαβάστε επίσης:

 Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Σάμο-Εκκενώνονται 2 ξενοδοχεία

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Σάμο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ