Δημητρακόπουλος: Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση

Δημητρακόπουλος: Μέχρι και ισόβια από διαλόγους με απομαγνητοφώνηση

Την επιβολή ποινής ακόμα και ισόβιας κάθειρξης έχει επιβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη σε υποθέσεις που στηρίζονται σε διαλόγους που έχει γίνει απομαγνητοφώνηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ για τις αποκαλύψεις Μιωνή, ερωτηθείς για το αν μπορούν να στηριχθούν κατηγορίες από προϊόν υποκλοπής, ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι «τα προϊόντα υποκλοπής με νόμο του 2015 που είχε ψηφιστεί επί κ. Παπαγγελόπουλου είναι παραδεκτά αποδεικτικά μέσα σε θέματα διαφθοράς ή οικονομικά εγκλήματα. Κι εδώ έχουμε κάτι μεγαλύτερο: ότι η εισαγγελέας διαφθοράς εμφανίζεται από τον υπουργό ότι είναι ένα υποχείριό του. Δικονομικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άνθρωποι στην ελληνική δικαιοσύνη από διαλόγους που γίνεται απομαγνητοφώνηση, τους επιβάλλεται ισόβια.Είναι ισχυρό αποδεικτικό μέσο όταν ακούς τη φωνή».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «ακούμε τη φωνή του κ. Παπά, δεν την αμφισβήτησε, δεν είπε ότι δεν είμαι εγώ. Δεν αμφισβήτησε ούτε το περιεχόμενο των συζητήσεων. Αν έχει παραποιηθεί η συνομιλία, αυτό πλέον με τα σύγχρονα μέσα εύκολα διαπιστώνεται. Με τα δεδομένα που έχουμε, διαπιστώνεται ότι αυτά που κατήγγειλε εκ των υστέρων ένας από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος αποχαρακτηρίστηκε και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, έλεγε ότι η εισαγγελέας, κ. Τουλουπάκη εμένα με πίεζε να πω ενοχοποιητικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Ερχόμαστε τώρα στους διαλόγους, από τους οποίους φαίνεται ότι ο κ. Παπάς  λέει στον επιχειρηματία «θα ζητήσω να μου φέρουν την ίδια την Τουλουπάκη για να τσεκάρω τι τους λέει. Το χειρότερο είναι ότι επικαλείται ο υπουργός ότι έχει τη δυνατότητα να μιλήσει. Ανεπίτρεπτο αυτό. Που είναι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να την ελέγξει κιόλας».

Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της συζύγου του πρωθυπουργού στους διαλόγους Παπά-Μιωνή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε ότι πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή. «Είναι δραματικό αυτό που συνέβη, να διαβάζω πάλι στους διαλόγους ότι ο κ. Παπάς ακούγεται να λέει να βάλει έναν δικηγόρο να πει πράγματα σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να στοχοποιείται και η σύζυγος. Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική εκτροπή», κατέληξε.

Οργανωμένη επίθεση στο πολιτικό σύστημα η υπόθεση Novartis

Οργανωμένη επίθεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας χαρακτήρισε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος την υπόθεση Novartis, η οποία έκλεισε χθες στις ΗΠΑ χωρίς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

«Από το 2017 υπήρχε μια οργανωμένη επίθεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Κατηγορήθηκαν αδίκως δυο πρωθυπουργοί, υπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας ότι δωροδοκούντο από τη Novartis. Και μάλιστα τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία ήταν τρείς κουκούλες, οι οποίες στην πορεία έγιναν δυο κουκούλες. Έρχεται πλέον η αμερικανική κυβέρνηση , υπογράφει συμφωνία με τη Novartis και ρητά αναφέρεται ότι υπήρχαν ανάρμοστες οικονομικά συμπεριφορές στη Novartis που αφορούσαν τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας και δεν υπήρξε καμία δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μάλιστα, στρέφει τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί αγώνες κερδίζονται με επιχειρήματα και όχι με συκοφαντίες και ψεύδη. «Αυτοί που λέγανε ότι υπάρχει έρευνα του FBI και κορόιδευαν τον ελληνικό λαό συκοφαντώντας τους πολιτικούς αντιπάλους έλεγαν ψέματα. Και τώρα με τη σφραγίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, όλα μπαίνουν στη θεσμική μνήμη», κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ