Δημοτικός υπάλληλος αθωώθηκε για τη χρήση πλαστού απολυτηρίου!

Δημοτικός υπάλληλος αθωώθηκε για τη χρήση πλαστού απολυτηρίου!

Μπορεί η 53χρόνη καθαρίστρια να καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών, να οδηγήθηκε στη φυλακή και πλέον να αναμένει -ελεύθερη- την κρίση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της, ωστόσο μία αντίστοιχη υπόθεση που εκδικάστηκε από το Εφετείο Πατρών είχε διαφορετική τύχη.

Ο λόγος για την υπόθεση δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος είχε προσληφθεί για την κάλυψη κενών θέσεων οδηγού αυτοκινήτου στον Δήμο Αθηναίων το 2003,προσκομίζοντας πλαστό απολυτήριο Λυκείου. Το Δικαστήριο , όπως σημειώνει το dikastiko.gr , είχε κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης, σε βαθμό κακουργήματος.

Το Εφετείο Πατρών μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί και ο εν λόγω υπάλληλος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην εν λόγω περίπτωση, ο δημοτικός υπάλληλε είχε υποβάλει πραγματικό τίτλο σπουδών που άνηκε όμως σε άλλο άτομο, σβήνοντας το όνομά του και αντικαθιστώντας το με το δικό του. Μετά την πρόσληψή του στο Δήμο Αθηναίων είχε ζητήσει και πάρει μετάθεση για δήμο σε όμορο νομό της Αχαΐας.

Παράνομο όφελος 155.366 ευρώ

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου το 2014. Σύμφωνα με το βούλευμα, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνά το ποσό των 155.366 ευρώ σε βάρος του δημοσίου.

Ο ίδιος απολογούμενος παραδέχθηκε πως χρησιμοποίησε το πλαστό απολυτήριο για τον διορισμό του. Στη συνέχεια, όπως, είπε, έχασε ξαφνικά τη σύζυγό του και έμεινε μόνος του να μεγαλώσει τον γιο του, που ήταν 12 ετών. Ζούσε με τον μισθό του από τον Δήμο και παράλληλα αποπλήρωνε και ένα στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει.

Το 2015 με απόφαση του Δήμου Αθηναίων ανακλήθηκε η απόφαση του διορισμού του, αλλά άσκησε αίτηση αναστολής λόγω της εξαιρετικής περίπτωσης του βιοπορισμού. Πριν από λίγες ημέρες το Δικαστήριο τον απήλλαξε για την απάτη και πλέον συνεχίζει να προσφέρει νομότυπα τις υπηρεσίες του στο Δημόσιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top