15ο OTS Forum: Ανάγκη για την αυτοδιοίκηση η ψηφιακή στρατηγική και ανάπτυξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

15ο OTS Forum: Ανάγκη για την αυτοδιοίκηση η ψηφιακή στρατηγική και ανάπτυξη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η εφαρμογή του για βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις στην Ελλάδα του 2030, στο επίκεντρο της ημερίδας για την τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και με την οποία ολοκληρώνεται το τριήμερο 15ο OTS Forum.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Δεκάδες αιρετοί, νυν και νεοεκλεγέντες που θα αναλάβουν τα ηνία δήμων και περιφερειών από το νέο έτος, συμμετέχουν στον διάλογο που έχει στο επίκεντρό του άκρως επίκαιρα θέματα, όπως η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής, οι πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί, οι Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες και τα Εμπόδια που προέκυψαν ή/και απαντήθηκαν, η Επένδυση στην ανάπτυξη νέων Δεξιοτήτων και το Όραμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ημερίδα OTS για Δήμους

Πρόκειται για έναν διάλογο που, όπως παραδέχονται οι αιρετοί, είναι εξαιρετικά χρήσιμος, καθώς αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, την αύξηση της παραγωγικότητας των Υπηρεσιών και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ημερίδα OTS για Δήμους

«Είναι σημαντικό που η Ελλάδα έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο σε σχέση με τις ψηφιακές υπηρεσίες», επισήμανε προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, προσθέτοντας πως οι εταιρείες πληροφορικής έχουν κάνει σπουδαία βήματα ανάπτυξης και πώς σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία θα υπάρξει το επόμενο διάστημα προστιθέμενη αξία στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί βασική προτεραιότητα, δήλωσε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Σημείωσε πως αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, οι περιφερειάρχες πρέπει να αποκτήσουν κοινό βηματισμό για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος των πολιτών.


Ο Γιώργος Αμανατίδης, νεοκλεγείς περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έκανε λόγο για ένα πανηγύρι τεχνολογίας και καινοτομίας, αναφέροντας πως η έννοια της έξυπνης εξειδίκευσης θα διαχέεται όσο το δυνατόν περισσότερο τα επόμενα χρόνια σε όλες τις δραστηριότητες και πως θα αποτελέσει το εισιτήριο πού θα οδηγήσει τις περιοχές και τη χώρα στο μέλλον.


Η ψηφιακή μετάβαση είναι το πρώτο και σημαντικότερο εργαλείο για την αγροτική παραγωγή και για αυτό το λόγο έχει τεράστια σημασία για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ανέφερε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, που όπως είπε τέτοια παραδείγματα έχουν ήδη εφαρμοστεί στην περιοχή του δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα προς όφελος των καταναλωτών.


Η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί μία αναγκαιότητα εδώ και πολλά χρόνια, όμως ακόμα τη σχεδιάζουμε, ενώ είμαστε πλέον σε μία εποχή που συζητάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε από την πλευρά του νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Η ψηφιακή Θεσσαλονίκη είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει χθες. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι δήμοι να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους, να παρέχουν καλύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες και να μπορούν να εξυπηρετούν και απομακρυσμένα τους πολίτες.

Το ζητούμενο όμως, όπως τόνισε, είναι να μπορέσουν οι δήμοι να στηριχθούν το επόμενο διάστημα με εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορέσουν να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω.


Την ημερίδα χαιρέτησε κατά την έναρξη της ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Αναφερόμενος στην οριστική, όπως είπε, ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα, σημείωσε πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και επενδυτική ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Σημείωσε πώς για να αποδειχθεί βιώσιμο και ανθεκτικό αυτό το οικονομικό άλμα, αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η οικοδόμηση μιας δημόσιας διοίκησης – ουσιώδες κεφάλαιο της οποίας αποτελεί η τοπική αυτοδιοίκηση- έξυπνη, λειτουργική, διορατική, προσβάσιμη, λιγότερο σπατάλη, ενεργειακά πιο αυτόνομη, λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο παραγωγική.

Δείτε ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Κωνσταντινίδης στο παρακάτω βίντεο:


Δείτε φωτογραφίες του GRTimes από την εκδήλωση:

Ημερίδα OTS για δήμους

Ημερίδα OTS για δήμους

Ημερίδα OTS για δήμους

Ημερίδα OTS για δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγορά Καλαμαριάς: Γιορτινό κλίμα αλλά και νέα λουκέτα – Νέες αφίξεις στην εστίαση

Πατέρας και γιος έβαζαν… χρώμα σε βουλγαρικό ηλιέλαιο και το πουλούσαν ως παρθένο ελαιόλαδο! (ΦΩΤΟ)

Έκρυβαν σε Πολίχνη και Σταρούπολη πάνω από 40 κιλά ακατέργαστης κάνναβης! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top