Αντιδράσεις για παράνομη χωματερή στον Δρυμό (ΦΩΤΟ)

Αντιδράσεις για παράνομη χωματερή στον Δρυμό (ΦΩΤΟ)

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στην περιοχή του Δρυμού, η λειτουργία μεγάλης ανεξέλεγκτης χωματερής στην οποία πετάγονται τόνοι από μπάζα, ασφαλτικό υλικό και άλλα απορρίμματα.

Στη σχετική καταγγελία προχώρησε η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ενώ υπάρχει πινακίδα που λέει ότι απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και απορριμμάτων και πως ενώ η Κίνηση έχει αναδείξει το θέμα ήδη από τις 5 Νοεμβρίου 2019, ωστόσο η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος της Κοινότητας δεν έκαναν καμία ενέργεια.

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού, διερωτάται «ποιος επέτρεψε να δημιουργηθεί τέτοιου είδους, σε έκταση και μεγάλης κλίμακας, παράνομη χωματερή; Ποιος εξυπηρετεί, ποιον;» και επισημαίνει πως την ίδια στιγμή οι Δημότες Ωραιοκάστρου καλούνται να συμβάλλουν με 500.000 ευρώ από τα χρήματα τους, σε ανάθεση ιδιώτη για να καθαριστούν οι παράνομες χωματερές του δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Κίνησης, ζητείται να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες αρχές, και να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις.

«Θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η ασυδοσία και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επιτέλους θα πρέπει να αποδοθούν έστω και μια φορά οι ευθύνες εκεί που πρέπει ώστε να τερματιστεί αυτή η κατάσταση των παράνομων χωματερών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται τέλος πως οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση σε μια περιοχή που απέχει μόλις 18χλμ από τη Θεσσαλονίκη και ζητούν τον καθαρισμό και την ανάπλαση της, ώστε να αποδοθεί για χρήση προς όφελος των πολιτών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ