Δ. Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση ύψους 36.870€ από το «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας

Δ. Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση ύψους 36.870€ από το «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας

Με το ποσό των 36.870 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) σε 26 κρίσιμες υποδομές του Δήμου, που περιλαμβάνουν κυρίως σχολικές μονάδες, δημοτικά και άλλα κτίρια κοινωφελούς χαρακτήρα. Θα πραγματοποιηθεί επίσης η επιλογή εκείνων των κτιρίων, για τα οποία θα απαιτηθεί δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την αντισεισμική συμπεριφορά σε δημόσιες υποδομές καθώς και στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε συγκεκριμένες ομάδες του (π.χ. μαθητές, ηλικιωμένοι, άτομα ΑμΕΑ, κλπ).

Η πρόταση του έργου κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δημήτρη Πατσιαρίκα στην πρόσκληση «Αντισεισμική Προστασία – ΑΤ11» του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν τις κρίσιμες υποδομές του Δήμου για την προστασία του κοινού που συναθροίζεται σε αυτές και για την εξασφάλιση των λειτουργιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενέργεια: Αλλαγές στις επιδοτήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο τον Μάρτιο (VIDEO)

ΟΑΣΕ: Μέλος της αποστολής παρατηρητών σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Ληστεία σε φαρμακείο στην Πολίχνη: Ο 28χρονος είχε «ρημάξει» άλλα τρία καταστήματα

Στερεά Ελλάδα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top