Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Tετραμελής επιτροπή για τη διαχείριση του καθολικού lockdown

Δ. Κορδελιού-Ευόσμου: Tετραμελής επιτροπή για τη διαχείριση του καθολικού lockdown

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου που πραγματοποιείται από το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη συμμετοχή της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δημοτικών συμβούλων και φορέων της περιοχής για την νέα πραγματικότητα που δημιουργεί στην περιοχή το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε από τις 6 το πρωί στο Δήμο.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes.gr, μια τετραμελής επιτροπή ορίστηκε από τη διοίκηση του Δήμου, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της νέας κατάστασης.

Ο συντονιστής της τετραμελούς επιτροπής, Χρήστος Ταξίδης, μιλώντας στο GRTimes.gr, αναφέρει ότι ήδη έχει συνταχθεί από την επιτροπή ο σχεδιασμός που περιλαμβάνει όλα τα νέα ζητούμενα για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης και αναμένεται η υπουργική απόφαση. «Με το που θα παρθεί η υπουργική απόφαση, θα ενημερωθούν άμεσα οι δημότες για τα νέα μέτρα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λάβει γραπτώς την απόφαση μέχρι αύριο, θα ξεκινήσουμε προφορικές επικοινωνίες με τους αρμόδιους φορείς ώστε να τους δώσουμε προσωρινά τις βασικές μας κατευθύνσεις».

Βασικό σημείο του νέου σχεδιασμού είναι η οργάνωση διενέργειας rapid tests. Όπως λέει ο κ. Ταξίδης, «ζητάμε να γίνονται στη διάρκεια όλης της εβδομάδας σε όλο τον δήμο. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να ορίζουμε τα σημεία που θα διενεργούνται σε όλο το Δήμο Ευόσμου.  Κορδελιού».

Επιπροσθέτως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτροπή να υπάρξει άμεση επικοινωνία και με τον ΟΑΣΘ, καθώς «ο δήμος μπαίνει σε καθολικό lockdown και δεν πρέπει να δημιουργηθούν εικόνες συνωστισμού εντός των λεωφορείων».

Όσον αφορά τους ελέγχους σχετικά με τις άσκοπες μετακινήσεις και τους συνωστισμούς που παρατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιτροπής, προβλέπεται η συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και με τις υπηρεσίες του δήμου και συγκεκριμένα την δημοτική αστυνομία που θα ενεργεί με πρόσθετους υπαλλήλους. «Πρέπει να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, ιδιαίτερα εκείνες έξω από τις τράπεζες. Βρισκόμαστε σε καθολικό lockdown και είναι αναγκαία η άμεση ενημέρωση όλων των δημοτών και η εφαρμογή των μέτρων».

Τέλος, η επιτροπή εφιστά την προσοχή της στην απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων που θα λειτουργούν. «Οι απολυμάνσεις θα γίνονται με διάλυμα νερού με 10% περιεκτικότητα χλωρίου, σε όλες τις επιφάνειες των κτιρίων. Είναι σημαντικό ο καθαρισμός να είναι σχολαστικός» υπογραμμίζει ο κ. Ταξίδης.

Σημειώνεται δε ότι η επιτροπή προγραμματίζει και τον συντονισμό με τους εμπορικούς συλλόγους του δήμου, ώστε «να βοηθήσουμε στο κομμάτι των διεκδικήσεων που ζητούν από την πολιτεία σε μια τέτοια συγκυρία».

Η υλοποίηση του σχεδιασμού αναμένεται να αρχίσει από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, όπως κατέγραψε το GRTimes.gr, αντιδράσεις προκαλεί το νέο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε από χθες στον δήμο Κορδελιό Ευόσμου, με οργισμένους πολίτες να συγκεντρώνονται στον πεζόδρομο του δημαρχείου Ευόσμου, για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που αδικεί τους ίδιους και τον δήμο τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στο Δήμο από σήμερα 20.02, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, στην οποία μετείχε και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Σωτηράκης, προκειμένου να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια και με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός σημείων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες συνωστισμού.

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκε να υπάρξει ελαστικότητα από την αστυνομία ως προς την επιβολή προστίμων τα πρώτα 24ωρα, έως ότου αφομοιωθούν από τους Δημότες τα νέα δεδομένα, προφανώς αναφερόμενος σε περιπτώσεις που υπάρχει αμέλεια και όχι κατάφωρη παραβίαση των μέτρων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους τους Προέδρους Επιτροπών και μέλη της «δημοτικής ομάδας», με τους οποίους συζητήθηκαν αποτελεσματικότεροι τρόποι διαχείρισης του lockdown, ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, η οποία θα οργανώνει και θα επιβλέπει το προσεχές διάστημα θέματα λειτουργίας του Δήμου και της καθημερινότητας δημοτών. Στην έναρξη αυτής της σύσκεψης μετείχαν και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, εξαιτίας των μέτρων που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, ενώ συζητήθηκαν μέτρα ανακούφισης των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ