Δ. Νεάπολης-Συκεών: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Στην έμπρακτη στήριξή του για την ανακούφιση των σεισμοπαθών της Ελασσόνας από τους καταστροφικούς σεισμούς στις 3 και 4 Μαρτίου προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την αποστολή σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες κατοίκους.

Στα 70 περίπου κιβώτια ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από την συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, ξηρά τροφή και γάλατα μακράς διαρκείας, όσπρια, ζυμαρικά, κρουασάν, απολυμαντικά, είδη υγιεινής, φάρμακα, εμφιαλωμένα νερά και χυμοί. Όλα τα είδη θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ελασσόνας που έχει αναλάβει και τη διανομή τους.

Από την πρώτη στιγμή, με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη σήμανε συναγερμός σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου οι οποίες με ανακοινώσεις στα δημοτικά κτίρια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυναν έκκληση στους δημότες και στις δημότισσες για συγκέντρωση απαραιτήτων ειδών πρώτης ανάγκης προς τους σεισμοπαθείς.

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, με το ειδικό μεταφορικό όχημα να παραλαμβάνει τη μεγάλη ποσότητα των ειδών που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των κατοίκων, των τοπικών συλλόγων και φορέων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η δημοτική παράταξη «Η πόλη αλλιώς» η οποία προσέφερε δυο ηλεκτρικές συσκευές καθώς και είδη πρώτης ανάγκης.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ανταπόκριση των πολιτών, σημείωσε ότι «τέτοιου είδους ανθρωπιστικές πράξεις όχι μόνο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αλλά αποκτούν πολλαπλάσια σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι διενεργούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες που επιδεινώνονται ακόμη περισσότερο από την πανδημία του covid-19».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top