Δ. Νεάπολης-Συκεών: «Σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των δασών»

Δ. Νεάπολης-Συκεών: «Σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των δασών»

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή, σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση για την προστασία των δασών, έχοντας στη διάθεσή μας και σε 24ωρη επιφυλακή τους εθελοντές της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. (Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) αλλά και τους υπηρεσιακούς του δήμου μας με όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης από το Πυροφυλάκιο στα Κοιμητήρια των Πεύκων, όπου βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο των καθημερινών σχεδόν επισκέψεων-περιοδειών που πραγματοποιεί στο Σέιχ-Σου και στα πυροφυλάκια της περιοχής.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έστειλε ξανά μήνυμα-έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, αλλά και να ενεργοποιηθούν ως εθελοντές στον αγώνα της προστασίας του δάσους του Σέιχ-Σου από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι μπορούμε να διαθέσουμε λίγες ώρες, κάποιες μέρες του καλοκαιριού, για να προστατεύσουμε το δάσος. Η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας, είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και στάση ευθύνης, για αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας να έχουν την προσοχή τους τεταμένη και να ενταχθούν στην εθελοντική ομάδα της Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ., από την οποία θα αποκτήσουν ειδική γνώση και εκπαίδευση». Τέλος, απευθύνει «έκκληση στους πολίτες για άμεση καταγγελία οποιασδήποτε ύποπτης εμπρηστικής ή επικίνδυνης κίνησης, κ.ά., στο 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο 100 της Άμεσης Δράσης, στο 2313.309050 του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και στην ΕΔΟΜΑΚ (6951 940218)».

Σημειώνεται ότι καθημερινά τα στελέχη της εθελοντικής ομάδας Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ., μαζί με εργαζόμενους και αιρετούς του δήμου, βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή και εποπτεύουν το δάσος, με την ισχυρή δύναμη πέντε πυροσβεστικών οχημάτων τύπου 4Χ4 με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων και ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου Stayer πλήρως ανακατασκευασμένο χωρητικότητας 5 κ.μ. νερού με μάνικα μήκους 50 μ. και κανονάκι πυρόσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Βιοαερίου

ΣτΕ: «Ναι» στα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις – Η απόφαση για τις επικουρικές

Ρωσία: Όσοι καθηγητές είναι κατά του πολέμου «να σηκωθούν και να φύγουν», είπε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top