Δ. Νέας Προποντίδας: Επέστρεψαν τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στο ΔΙΠΑΕ

Δ. Νέας Προποντίδας: Επέστρεψαν τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στο ΔΙΠΑΕ

Επέστρεψαν στην κυριότητα του Δήμου Προποντίδας τα οικόπεδα, που είχαν παραχωρηθεί, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και εργαστηρίων του ΔΙΠΑΕ Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσσαλονίκης.

Μετά από νομικές ενέργειες και κινήσεις της δημοτικής αρχής, αρχικά επιτεύχθηκε η λύση του χρησιδανείου και η επιστροφή του κτιρίου, που στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, στην κυριότητα του Δήμου.

Αρχικά με το πρακτικό της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έγινε δεκτό το αίτημα για την επιστροφή του κτιρίου, αλλά απορρίφθηκε το αίτημα για επιστροφή των δωρισθέντων οικοπέδων. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς είχε καταστήσει σαφές ότι ο δήμος δεν θα εγκατέλειπε την προσπάθεια για επιστροφή της κυριότητας των οικοπέδων.

Η δημοτική αρχή ακολουθώντας εκ νέου νομικές διαδικασίες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε τελικώς η αυτοδίκαιη λύση της δωρεάς όπως και η παραχώρηση και μεταβίβαση των οικοπέδων που έγινε από τον τότε Δήμο Ν. Μουδανιών στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκη και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με πράξη δωρεάς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ