Δ. Θεσσαλονίκης: Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου το 2ο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Δ. Θεσσαλονίκης: Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου το 2ο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Τα επίσημα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας, με τίτλο Thess Clean – Thess Green θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 8 Ιουνίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μετά τα εγκαίνια θα διεξαχθεί η ημερίδα «Οι προκλήσεις στο νέο περιβάλλον της Ανακύκλωσης-Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της ΔΕΘ – HELEXPO, στο Περίπτερο 16, από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου. Στόχος του Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών». Φέτος διοργανώνεται παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις που απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, ενώ τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με θεματολογία σχετική με τον ρόλο και τους άξονες προτεραιότητας των ΟΤΑ στην Κυκλική Οικονομία και στην Ανακύκλωση και τη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία του αστικού περιβάλλοντος, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, λούνα παρκ Ανακύκλωσης, θεατρικές παραστάσεις και μαθητικός διαγωνισμός.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μαθητές θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εικαστική κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ και θα ακολουθήσει το party λήξης του Φεστιβάλ.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean – Thess Green είναι δωρεάν και θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τις εκδηλώσεις για ενήλικες εδώ.

Δείτε τις εκδηλώσεις για παιδιά εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τσίπρας: Μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί θέλουμε να δώσουμε 13η σύνταξη

Μαγιορκίνης για «Νόσο Χ»: Είναι σαν τον σεισμό, δεν ξέρουμε πότε αλλά θα συμβεί

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας Ρομά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top