Αβαρλής: Ψάχνουν τρόπους να… “μπλοκάρουν” την υπηρεσία έκδοσης ΤΑΠ

Αβαρλής: Ψάχνουν τρόπους να… “μπλοκάρουν” την υπηρεσία έκδοσης ΤΑΠ

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Τρόπους προκειμένου να… «μπλοκάρουν» την υπηρεσία έκδοσης Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) αναζητούν πολίτες στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε γνωστό απόψε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, αναφερθείς μάλιστα σε μία χαρακτηριστική περίπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε τηλεφώνημα από λογιστικό γραφείο το οποίο τους ανακοίνωσε ότι στο κανονισμένο ραντεβού που είχε με τον δήμο θα έφερνε… 29 αιτήσεις για έκδοση ΤΑΠ.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν καταθέτουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικά η απάντηση, σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, ήταν η εξής: Εμείς δεν θα απασχοληθούμε με αυτό, θα σας τα φέρουμε και ας μην τα παραλάβατε. Η παραπάνω δεν αποτελεί την μοναδική περίπτωση, καθώς άλλος πολίτης κατέθεσε τις αιτήσεις του για έκδοση ΤΑΠ στο Γενικό Πρωτόκολλο και όχι στην αρμόδια υπηρεσία.

«Ψάχνουν τρόπους να μπλοκάρουν όλο το σύστημα έκδοσης του ΤΑΠ και αύριο θα ακούτε για καθυστερήσεις», τόνισε ο κ. Αβαρλής, αναφερόμενος στις παραπάνω περιπτώσεις. Όπως έκανε γνωστό, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια» και από αύριο θα βγει έντυπο οκτώ σελίδων το οποίο θα πρέπει να συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι χειρόγραφα όλα αυτά που θα απαιτεί η υπεύθυνη δήλωση.

«Θα πάμε με τον δικό μας τρόπο να δω πόσοι θα έρθουν να συμπληρώσουν τα 8σελιδα συμπληρωμένα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο οποίος εξήγησε ότι «δεν μπορεί να γίνεται εκμετάλλευση μιας κατάστασης τη στιγμή που ο δήμος δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ηλεκτρονικά όλες οι δηλώσεις, απλώς δεν έχει τη νομοθετική κατοχύρωση».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top