Δ. Θεσσαλονίκης: Συστήνεται “ομάδα ευταξίας” για την καθαριότητα

Δ. Θεσσαλονίκης: Συστήνεται “ομάδα ευταξίας” για την καθαριότητα

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

“Ομάδα ευταξίας” η οποία θα λειτουργήσει από τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η νεοσύστατη ομάδα θα είναι εξοπλισμένη με μηχανάκια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει άμεσα, ενώ η αποστολή της θα είναι η καθημερινή επέμβαση σε θέματα που αφορούν την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 500 πινακίδων ονοματοθεσίας και street info αρχικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σε αυτές τις πινακίδες, που θα αποτελέσουν δωρεά του επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, θα αναγράφεται το όνομα κάθε οδού στα ελληνικά και στα λατινικά, ενώ με τη χρήση QR-code θα παρέχονται ευρύτερες πληροφορίες τόσο για το όνομα όσο και για την ιστορία κάθε δρόμου.

Ακόμα, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα σιντριβάνια της πόλης, τα οποία δεν λειτουργούσαν και ήταν σκουπιδότοποι. «Λειτουργούν ξανά τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα οποία παλαιότερα ήταν μη λειτουργικά και σκουπιδότοποι. Είναι μικρά και μεγαλύτερα τοπόσημα της πόλης», τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα πάρκα και οι πλατείες, τα οποία δέχθηκαν μεγάλη επιβάρυνση το προηγούμενο διάστημα που η εστίαση ήταν κλειστεί και συγκέντρωναν πλήθος κόσμου, θα πρέπει να αποδοθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους πολίτες.

Αναφερθείς στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι: «Στα τέλη της δεκαετίας η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ