Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για οπαδική βία: Απομονώστε τα ακραία στοιχεία

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για οπαδική βία: Απομονώστε τα ακραία στοιχεία

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στην οπαδική βία μετά και τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη και είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, σπασμένα και καμένα αυτοκίνητα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας τους υγιείς φιλάθλους της πόλης να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία.

Όπως είπε αρχικά, το θέμα μπορεί να μην έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πόλη μας, “όμως πρέπει να σκύψουμε έγκαιρα και καθολικά πάνω σε αυτό. Ζητώ από τους υγιείς φιλάθλους, από τους οπαδούς των ομάδων της πόλης μας να απομονώσουν ακραία στοιχεία, να μην επιτρέψουν να αμαυρωθεί συλλήβδην ο φίλαθλος κόσμος”, τόνισε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι:

“Θέλουμε ο καθένας από εμάς τις ομάδες μας πρωταγωνίστριες, τις θέλουμε όμως στους αγωνιστικούς χώρους. Συγχρόνως θέλουμε τα γήπεδα να είναι ξανά γεμάτα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά θέλουμε συγχρόνως τους χώρους γύρω από τα γήπεδα και τους χώρους γύρω από τα γραφεία των συνδέσμων ασφαλή. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, την άμιλλα, την καζούρα, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη βία, δεν έχουμε ανάγκη από συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης, δεν θέλουμε να έχουμε συμπλοκές , τραυματισμούς, φθορές σε περιουσίες που για όλους μας είναι τόσο πολύτιμες”.

Ο ίδιος θέλησε να στείλε μήνυμα σε όλους τους υγιείς φιλάθλους της πόλης ζητώντας τους να αναλάβουν και οι ίδιοι δράση, τονίζοντας ότι “αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που του αρέσει να πηγαίνει στο γήπεδο, του αρέσει να παρακολουθεί ζωντανά τους αγώνες”. “Να καταδικάσουμε όλοι αυτά τα φαινόμενα, να απομονώσουμε όποιους προβαίνουν σε τέτοιες ακρότητες, γιατί ο αθλητισμός είναι γιορτή, είναι θέαμα, πάθος, δεν είναι όμως πόλεμος. Και η πόλη μας είναι τυχερή που έχει τις μεγάλες της ομάδες”, συμπλήρωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζέρβας, η δημοτική Αρχή είναι πολύ κοντά να δημιουργήσει το πάρκο κατά της οπαδικής βίας, “για νίκες στα γήπεδα και όχι για ασχήμιες μέσα και έξω από αυτά”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ