Δήμος Δέλτα: Ομόφωνο ψήφισμα για τους απεργούς της “Μαλαματίνας”

Δήμος Δέλτα: Ομόφωνο ψήφισμα για τους απεργούς της “Μαλαματίνας”

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Στο χθεσινό(21/09) δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των απεργών εργαζομένων της εταιρίας “Μαλαματίνα”.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου:

“Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» συνεχίζουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα ενάντια στις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις εργαζομένων συναδέλφων τους, αλλά και απέναντι στην αντεργατική στάσης της διοίκησης της «Μαλαματίνα», η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο, να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ως δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δέλτα στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους που αφορούν την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή της ΣΣΕ. Καταδικάζουμε τις πιέσεις της αστυνομίας στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με τις απαράδεκτες συλλήψεις των προηγούμενων ημερών. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους και προχωράμε:

  • Για το διάστημα που διαρκεί ο απεργιακός αγώνας, να αναζητηθούν τρόποι στο μέτρο που είναι εφικτό, οι δημότες του στο Δήμο μας να μην πληρώσουν δημοτικά τέλη, φόρους και τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.
  • Να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού.
  • Να γίνει κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του σωματείου (IBAN: GR10 0110 8390 0000 8390 0230 513), να υπάρξει δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top