Δήμος Θεσσαλονίκης: Ηλεκτρονικά η χορήγηση βεβαιώσεων ΤΑΠ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ηλεκτρονικά η χορήγηση βεβαιώσεων ΤΑΠ

Η δυνατότητα προσφέρεται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία είναι προσβάσιμη μέσα από την παραπομπή “e-υπηρεσίες” στην ιστοσελίδα του δήμου.

Με την ενεργοποίηση αυτής της νέας υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα, να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την έκδοση βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ και μεταβολών ακινήτων (διαφορές τ.μ., διαχωρισμοί, συνενώσεις, πρώτες ηλεκτροδοτήσεις κ.ά.) καθώς και δηλώσεις μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.

Η πρόσβαση στη νέα υπηρεσία για τις βεβαιώσεις ΤΑΠ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Θεσσαλονίκης γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet για τους πολίτες και με πιστοποίηση της ιδιότητας τους για τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους οι συναλλασσόμενοι θα λαμβάνουν ειδοποίηση με τον αριθμό αναφοράς και θα ενημερώνονται για την ολοκλήρωση επεξεργασίας της αίτησης και για τυχόν οικονομική οφειλή, εάν προκύπτει.

Ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής δήλωσε ότι: «Μένουμε προσηλωμένοι στον στόχο της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή και σχεδιάζουμε διαρκώς νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά και καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας σχολιάζοντας την νέα υπηρεσία του δήμου είπε πως: «Η προσπάθεια για απλοποίηση των διαδικασιών κατά τις συναλλαγές του δημότη με τον δήμο είναι διαρκής. Μέσα από τη νέα εφαρμογή για τις υποθέσεις που αφορούν το ΤΑΠ αντιμετωπίζουμε ένα χρόνιο πρόβλημα, αναβαθμίζουμε τη λειτουργία της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, διευκολύνουμε το έργο των ίδιων των υπαλλήλων, ενώ  γινόμαστε αποτελεσματικότεροι προς τον πολίτη, που πλέον θα εξυπηρετείται ταχύτερα και χωρίς να ταλαιπωρείται».

Με την ενεργοποίηση της νέας υπηρεσίας για την έκδοση βεβαιώσεων περί μη οφειλής ΤΑΠ διακόπτεται η λειτουργία της παλιάς πλατφόρμας των συμβολαιογράφων και παύει να ισχύει το email [email protected], το οποίο χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος οι ενδιαφερόμενοι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ