Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Δήμητρας Ακριτίδου και του Χρήστου Μάτη

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Δήμητρας Ακριτίδου και του Χρήστου Μάτη

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Δήμητρας Ακριτίδου και του Χρήστου Μάτη, που έφυγαν από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, άρχισε η αποψινή (29/05) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για απώλεια δύο ανθρώπων με σημαντική προσφορά στην πόλη και στα κοινά. Για τον Χρήστο Μάτη, δημοσιογράφο και Δημοτικό Σύμβουλο κατά την περίοδο 2010 – 2014, ο κ. Ζέρβας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Γραφίδα διεισδυτική, σκέψη πολυεπίπεδη, κριτικός νους, ο Χρήστος άφησε το στίγμα του στα κοινά της πόλης κι αυτό κάνει την απουσία του ακόμη πιο μεγάλη».

Για τη Δήμητρα Ακριτίδου, που κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι «ήταν άνθρωπος της δουλειάς, μια πολυσχιδής προσωπικότητα και πολυπράγμων στον επαγγελματικό της βίο, μια γυναίκα που προσέφερε στην πόλη και στον Δήμο». Τόνισε μάλιστα ότι το στοιχείο που χαρακτήριζε τη Δήμητρα Ακριτίδου είναι η μαχητικότητα.

Για μια πολύ δύσκολη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο μίλησε ο Πρόεδρος του οργάνου Πέτρος Λεκάκης. Στο έδρανο όπου καθόταν η Δήμητρα Ακριτίδου τοποθετήθηκε συμβολικά στη μνήμη της ένα μπουκέτο με λευκά λουλούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης ο Πασχάλης Τουντούρης

Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στη Δήμητρα Ακριτίδου (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Ακριτίδου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top