Εγκαινιάστηκε το τοπικό κέντρο εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών του δήμου Ασπροπύργου

Εγκαινιάστηκε το τοπικό κέντρο εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών του δήμου Ασπροπύργου

Το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ασπροπύργου, το οποίο εντάσσεται στο πανελλήνιο δίκτυο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του προγράμματος ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ, εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γ. Πατούλης.

Προηγήθηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βασιλακόπουλο παρουσία του αντιπροέδρου και του γραμματέα της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα και Ευάγγελου Λιάκου, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Σοφίας Μαυρίδη, της γεν. διευθύντριας του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρίας Αϊδίνη, της εκπροσώπου του «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Πηνελόπης Σαμαρά κ.α.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο Ασπροπύργου Νικόλαο Μελετίου και τους συνεργάτες του επισημαίνοντας ότι «η προσφορά μυελού των οστών σώζει ζωές. Με μια απλή κίνηση και μια πολύ γενναία απόφαση, αυτή της εθελοντικής προσφοράς, οδηγούμαστε σε μεγάλες αλλαγές. Η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και με τέτοιου είδους πράξεις εξασφαλίζουμε την ελπίδα σε συνανθρώπους μας».

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι προαγωγή της υγείας δεν είναι μόνο η ενημέρωση του κοινού για την υγιή διαβίωση, αλλά η ενημέρωση και η αναγνώριση των δυσκολιών που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ενώ είναι «σημαντική η ανταπόκριση των πολιτών και όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας αγάπης προς τους συνανθρώπους μας».

Ο δήμαρχος Ν. Μελετίου, παραλήρησε ότι η λειτουργία της νέας δομής του Δήμου θα δώσει την ελπίδα και τη λύση σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, με τη δυνατότητα εύρεσης συμβατών δοτών για μεταμόσχευση. Από σήμερα Δήμος Ασπροπύργου-Όραμα Ελπίδας πορεύονται με κοινό στόχο να δώσουν ζωή και ελπίδα στο συνάνθρωπό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top