Εξώδικα σε 19 παρόχους ενέργειας στέλνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης – μεγάλα τα χρέη

Εξώδικα σε 19 παρόχους ενέργειας στέλνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης – μεγάλα τα χρέη

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Oύτε ένα, ούτε δύο, αλλά 19 εξώδικα του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιδίδονται σήμερα με δικαστικό επιμελητή σε εταιρείες- παρόχους ενέργειας οι οποίες δεν έχουν αποδώσει δημοτικά τέλη και ΤΑΠ, οφειλές που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τον ένα χρόνο.

Όπως είπε στο GRTimes.gr o Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας, αυτές οι 19 εταιρείες δεν έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα τις οφειλές τους, οι οποίες, κανονικά, από την ώρα που πληρώνεται ένας λογαριασμός π.χ. ρεύματος, εντός διμήνου θα πρέπει να έχουν αποδώσει τα τέλη. Η συνολική οφειλή μπορεί  να ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

«Παρά τις οχλήσεις που κάναμε στους οφειλέτες, δεν υπήρξε συμμόρφωση οπότε αναγκαζόμαστε  στην κοινοποίηση εξωδίκων. Τώρα πλέον υποχρεούνται εντός τριών ημερών να καταβάλουν όλα τα τέλη που οφείλουν, αν δεν το πράξουν θα προβούμε στην κατάθεση μηνυτηρίων αναφορών», πρόσθεσε ο κ. Κούπκας τονίζοντας:

«Αυτά τα χρήματα που οφείλουν, είναι των δημοτών. Είναι χρήματα που ανήκουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, καθώς από αυτά καλύπτονται υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κοινής ωφέλειας».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top