Γεράνης: «Πυξίδα» για όλη την Ελλάδα ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γεράνης: «Πυξίδα» για όλη την Ελλάδα ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην πρόσφατη βράβευση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ), αλλά και στα έργα που υλοποιεί ο Φορέας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Μετά από τόσα χρόνια συστηματικής δουλειάς και σωστού προγραμματισμού ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργεί ως πυξίδα για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς διαχειρίζεται τα αστικά στερεά απόβλητα 38 Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεράνης αναφερόμενος στο πρώτο Βραβείο για το Περιβάλλον GREEN AWARD 2021 στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μαθητών από Περιφέρεια ή ΦΟΔΣΑ» με το οποίο τιμήθηκε ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας από τον διεθνή ενημερωτικό φορέα The Economist, σε συνεργασία με το powergame.

Η διάκριση ήταν απόρροια της προσπάθειας που καταβάλλει ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας για την αλλαγή κουλτούρας στο θέμα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και για τη βαρύτητα που δίνει στην ευαισθητοποίηση των νέων μέσω της ενημέρωσης των μαθητών σε όλα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ο κ. Γεράνης ανακοίνωσε, επίσης, ότι τους πρώτους μήνες του 2022 ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας θα προμηθεύσει τους 38 δήμους της Περιφέρειας που είναι στην αρμοδιότητά του με 35.000 καφέ κάδους για τη συλλογή των οργανικών οικιακών απορριμμάτων, καθώς επίσης με απορριμματοφόρα και  κλαδοτεμαχιστές.

Τέλος, τόνισε πως ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας προχωρά με γρήγορα και σταθερά βήματα στην κατασκευή των ΜΕΑ Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη, καθώς και στην καμπάνια «Return the good- Κάνε το καλό».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιχάλης Γεράνης στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

GREEN AWARD 2021: 1ο Βραβείο για το ΦΟΔΣΑ ΚΜ – Κατηγορία Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top