Η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” αποχαιρετά τη Μαρία Αγαθαγγελίδου

Η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” αποχαιρετά τη Μαρία Αγαθαγγελίδου

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» αποχαιρετά την δημοτική σύμβουλο Μαρία Αγαθαγγελίδου, που έφυγε από τη ζωή, δίνοντας πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη για το χαμό της.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η παράταξη αναφέρει:

«H παράταξη ‘Θεσσαλονίκη Μαζί’ αποχαιρετά την αγαπημένη φίλη και Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Αγαθαγγελίδου και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το χαμό της.

Η Μαρία ήταν δίκαιη και δυνατή, ξεχώριζε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την καλοσύνη της και παρέμεινε αγωνίστρια μέχρι την τελευταία στιγμή.
Εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Ψυχή και δύναμη για τη δημοτική μας ομάδα,αρχικά με την παράταξη Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη και στη συνέχεια με την παράταξή μας Θεσσαλονίκη Μαζί, η Μαρία ήταν παρούσα στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην επίλυσή τους, υπερβάλλοντας μάλιστα εαυτόν κατά τη διάρκεια των επίπονων θεραπειών της.

Η Μαρία Αγαθαγγελίδου γεννήθηκε στη Δράμα.

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση. Από το 1989 έως και το 1994 αποσπάστηκε στα ελληνικά σχολεία της Λιβύης, ξεκίνησε συστηματική αρχειακή έρευνα για τον ελληνισμό της Β. Αφρικής και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ.
Από το 2002 έως και το 2004 υπήρξε συντονίστρια εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία (Νέα Νότια Ουαλία) και Ν. Ζηλανδία.
Από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά καθώς πίστευε ότι “όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν κοινωνικά δίκαιο κόσμο” και αυτό το «πιστεύω» της υπηρέτησε μέχρι το τέλος.

Καλό ταξίδι Μαρία.
Σε ευχαριστούμε για όλα
Θα σε θυμόμαστε με αγάπη».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ