Καλαμαριά: Η πεζοδρόμηση συνεχίζεται

Καλαμαριά: Η πεζοδρόμηση συνεχίζεται

Το Σάββατο 27 Ιουνίου θα πεζοδρομηθεί ξανά η παραλιακή Νικολάου Πλαστήρα με στόχο τη τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ τη παραλιακή του Ν. Πλαστήρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο. Μικρές και μεγάλες παρέες κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας με ασφάλεια την διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών με μικρά παιδιά αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες οι οποίες διασφάλισαν ζωτικό χώρο για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας την παραλιακή διαδρομή.

πλαστηρα-πεζοδρομηση

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι άλλοι να απολαύσουν τους παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ