Καταγγελία των εργαζομένων του Δ. Δέλτα για “ομηρία” από Ρομά

Καταγγελία των εργαζομένων του Δ. Δέλτα για “ομηρία” από Ρομά

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Δέλτα σε σχέση με περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που κάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων στον οικισμό “Αγία Σοφία” του δήμου Δέλτα.

Στην καταγγελία από την οποία δεν λείπουν οι αιχμές για τα πολιτικά πρόσωπα και την αδιαφορία που επιδεικνύουν πλην της προεκλογικής περιόδου αναφέρονται σε περιστατικά που έχουν θορυβήσει τους εργαζόμενους που πλέον κάνουν την δουλειά τους συνοδεία αστυνομικής δύναμης!

Παρακάτω η καταγγελία του συλλόγου:

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ  ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Το έργο  της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα δεν ήταν ποτέ εύκολο και ασφαλές για τους οδηγούς και τα πληρώματα των απορριμματοφόρων και φορτηγών/jcb όχι μόνο λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου μας, ένας δήμος με βιομηχανικά πάρκα, Φυλακές και οικισμούς ΡΟΜΑ με μεγαλύτερο , «πρότυπο» κατά την Πολιτεία  τον οικισμό  των ΡΟΜΑ  «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά απρόκλητων λεκτικών, κυρίως, επιθέσεων που έχουν δεχθεί όλα τα χρόνια οι συνάδελφοι οι οποίοι, όμως, συνέχιζαν να προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους  σεβόμενοι το δικαίωμα στη διαφορετική κουλτούρα και σε υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

Τα τελευταία,  ωστόσο, χρόνια με αποκορύφωμα την τελευταία  εβδομάδα τα  περιστατικά  απειλών, λεκτικών και σωματικών απρόκλητων επιθέσεων είναι καθημερινά με αποκορύφωμα τα γεγονότα της  Δευτέρας 16 Μαϊου 2022.

Όχημα του Δήμου τύπου skip loader (σκαφάκι) με οδηγό απορριματοφόρου συνάδελφο κατευθυνόμενο στις Φυλακές Διαβατών για  να αντικαταστήσει το σκαφάκι και διερχόμενο μπροστά από τον οικισμό «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» δέχθηκε επίθεση από ομάδα 30 ΡΟΜΑ που τον κατέβασαν από το απορριμματοφόρο, του πήραν τα κλειδιά και το κινητό, τον οδήγησαν εντός του οικισμού όπου και κρατούνταν «όμηρος» οδηγός και όχημα με την απειλή  να μεταβούν ο  Δήμαρχος και άτομα της  διοίκησης για να συζητήσουν προβλήματα του οικισμού. Χρειάστηκε η παρέμβαση της  αστυνομίας για να αφεθεί ελεύθερος και να συνεχίσει την εργασία του.

Για να ακολουθήσει δεύτερο περιστατικό λίγη ώρα αργότερα πάλι με οδηγό απορριμματοφόρου συμβασιούχο covid συνοδευόμενο από άλλο επιβατικό όχημα του δήμου οι οποίοι ενώ μετέβαιναν σε συνεργείο (απέχει 100 μέτρα από τον οικισμό ΡΟΜΑ)  για αποκατάσταση βλάβης δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και εντός  του συνεργείου ένας ΡΟΜΑ ανέβηκε στο απορριμματοφόρο και το οδήγησε στον οικισμό εν μέσω άλλων 100 ΡΟΜΑ εκεί. Χρειάστηκε για  δεύτερη φορά η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να επιστρέψει το απορριμματοφόρο στο αμαξοστάσιο.

Σήμερα η αποκομιδή στον οικισμό όλη την εβδομάδα γίνεται καθημερινά από τους εργαζόμενους  της  καθαριότητας με συνοδεία αστυνομικής δύναμης!

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔΔ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και καταστροφές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης δέχονται και αυτοί επιθέσεις.

Οι συνάδελφοι εκτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον με άμεσο πλέον κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας!

ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Δέλτα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ όλες τις απρόκλητες επιθέσεις, απειλές και περιστατικά βίας με κίνδυνο τη ζωή τους εις βάρος των συναδέλφων μας από ΡΟΜΑ του οικισμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Προϊσταμένους Διεύθυνσης Καθαριότητας και Τμήματος Οχημάτων να μην εκδίδουν καμμία εντολή Δελτίου Κίνησης Οχημάτων του Δήμου για τον οικισμό “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”  χωρίς να διασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους  συναδέλφους ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ από τις εργασίες αποκομιδής  εντός του οικισμού «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» εάν δεν επικρατούν συνθήκες ηρεμίας, ειρηνικής  διαβίωσης και ασφάλειας της σωματικής  τους  ακεραιότητας!

ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του Δήμου, το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο να προβούν σε κάθε ενέργεια προς κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή προς αποκατάσταση της  ηρεμίας, της ειρηνικής  διαβίωσης, της διασφάλισης υγιεινών συνθηκών στον οικισμό αλλά πρωτίστως της διασφάλισης του ύψιστου αγαθού, των ΡΟΜΑ και των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, που είναι η ανθρώπινη ζωή!

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ! ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΡΟΜΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top