Κοινές πρωτοβουλίες Ζέρβα – Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια (VIDEO)

Κοινές πρωτοβουλίες Ζέρβα – Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια (VIDEO)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού για την ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην επανάσταση του 1821 συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά στη δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, μπορεί η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία να απελευθερώθηκαν πολλά χρόνια μετά το 1821, “αλλά συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες για την εθνική παλιγγενεσία κι αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε, τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στους αγώνες εκείνους, αλλά και όλα αυτά που έγιναν στη χώρα μας τα 200 αυτά χρόνια, αλλά και όλα αυτά που προγραμματίζουμε για το μέλλον”.

Διαβάστε επίσης: Με jukebox η Γιάννα Αγγελοπούλου στο γραφείο του Ζέρβα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις προτάσεις του δημάρχου για ανάδειξη έργων Ελλήνων, όπως είναι το δημαρχείο. “Αυτό θέλουμε να αναδείξουμε για κάθε περιοχή της Ελλάδας σε αυτή τη συμβολική χρονιά”, τόνισε σημειώνοντας ότι η Μακεδονία υπήρξε ανάχωμα στους ξένους για την υπόλοιπη Ελλάδα. “Τιμάμε και αυτό, αλλά στόχος μας είναι να αναδειχτεί και η προσπάθεια η τωρινή”, είπε, επισημαίνοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν εστίες καινοτομίας, έρευνα και επιχειρήσεις που ανθίζουν, ενώ γίνεται και προσπάθεια για εξωστρέφεια.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξενάγησε την πρόεδρο της Επιτροπής στο γραφείο του ενώ το ενδιαφέρον της προσέλκυσε η προσωπική συλλογή από Lego που βρίσκεται στα ράφια, οι πίνακες στους τοίχους αλλά και το jokebox το οποίο αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο καθώς ήταν δώρο που έκανε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Ζέρβα, Βασίλης, στην μητέρα του, Λιλίκα. Ο δήμαρχος έβαλε την αυθεντική έκδοση του μουσικού κομματιού “αν θυμηθείς το όνειρό μου” ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ζήτησε να ακούσει και Καζαντζίδη μετά το τέλος της συνάντησης.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 2021 συναντήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, και δημάρχους της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν καταθέσει προτάσεις, όχι μόνο για γιορτές και πανηγύρια, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για να αλλάξουν τον τόπο τους προς όφελος των δημοτών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ