Κρούσματα κορωνοϊού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Κρούσματα κορωνοϊού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Περισσότερα από δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον δήμο Πολυγύρου φέρεται να καταγράφονται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ενώ ίσως να υπάρχουν και άλλοι  υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι πιθανόν είναι συμπτωματικοί.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, μιλώντας στο GRTimes.gr, αναφέρει ότι «δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ότι υπάρχουν υπάλληλοι συμπτωματικοί στον κορωνοϊό, ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από το νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι αυτό για το οποίο διαμαρτυρόμαστε οι δήμαρχοι, ότι δηλαδή τα μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πολιτική προστασία. Δεν μπορώ να κάνω επίσημες ανακοινώσεις, όταν δεν έχω στα χέρια μου στοιχεία και αποτελέσματα».

Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας, καθώς και οι τακτικές απολυμάνσεις είναι από τα μέτρα που τηρούνται αυστηρά, επισημαίνει ο κ. Ζωγράφος. «Την Παρασκευή το πρωί έχουμε συνεννοηθεί με τον διοικητή του νοσοκομείου, να υποβληθούν σε τεστ του κορωνοϊού όλοι οι υπάλληλοι του δήμου. Προσωπικά δεν έχω κάνει κάποιο τεστ» λέει ο κ. Ζωγράφος και προσθέτει: «Γιατί να κάνω; Δεν έχω κάποιο πρόβλημα».

Αναφορικά με τον αν πρόκειται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ο δήμαρχος Πολυγύρου απαντάει, ότι το πρωτόκολλο προς το παρόν, δεν προβλέπει κάτι καινούριο. «Αν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού και οι εντολές αλλάξουν, μπορεί να κλείσει και το δημαρχείο» λέει.

«Ο Πολύγυρος έχει πρωτογενή τομέα και αυτή την εποχή μαζεύουν ελιές. Μπορεί να κολλήσει ο οποιοσδήποτε» επισημαίνει.

Κρούσματα και στα Μουδανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, φέρεται να υπάρχουν ακόμα τρία κρούσματα στον ΟΑΕΔ Μουδανιών. Ο δημοτικός σύμβουλος στον Πολύγυρο και εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ, Γιώργος Καλλιμάνης, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, με προσωπική του ανάρτηση στο Facebook, ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σχετικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του κ. Καλλιμάνη, ο δήμαρχος Πολυγύρου, αναφέρει ότι, το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και δεν υπάρχει ανησυχία για εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ